Ultimul volum "Harry Potter" - 15 milioane de exemplare vândute de la lansare

Ultimul volum din seria aventurilor lui Harry Potter a devenit cea mai rapid vândută carte din istorie, cu 15 milioane de exemplare vândute de la lansarea sa la nivel mondial pe 21 iulie, estimează site-ul LondonNet.co.uk.

1 afișare
Imaginea articolului Ultimul volum "Harry Potter" - 15 milioane de exemplare vândute de la lansare

Ultimul volum "Harry Potter" - 15 milioane de exemplare vândute de la lansare

Numai în Statele Unite, "Harry Potter and the Deathly Hallows" s-a vândut în 8,3 milioane de exemplare în primele 24 de ore de la lansare, doborând astfel recordul anterior, de 6,9 milioane de exemplare, deţinut de precedentul volum scris de J.K. Rowling, a anunţat editura americană Scholastic.

Scholastic a scos un prim tiraj de 12 milioane de exemplare.

Un lanţ de librării din Marea Britanie, WH Smith, a anunţat că a vândut 15 exemplare pe secundă. Recordul anterior aparţinuse celui de-al şaselea volum "Harry Potter", cu 13 exemplare vândute pe secundă în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici