Un agent imobiliar din Paris a cerut 1 milion de euro pentru o garsonieră de 30 de metri pătraţi

  • După postarea anunţului, bărbatul, director de agenţie, a primit mai multe mesaje de ameninţare.
  • Bărbatul a retras anunţul privind garsoniera, dar a anunţat că va relua procesul de vânzare.
  • În Paris, preţurile imobilelor pot atinge niveluri ameţitoare.
10575 afișări
Imaginea articolului Un agent imobiliar din Paris a cerut 1 milion de euro pentru o garsonieră de 30 de metri pătraţi

Un agent imobiliar din Paris a cerut 1 milion de euro pentru o garsonieră de 30 de metri pătraţi

Un agent imobiliar a stârnit furia parizienilor după ce a cerut 1 milion de euro pentru o garsonieră de 30 de metri pătraţi din Paris, a scris, luni, Le Figaro. 

După postarea anunţului, bărbatul, director de agenţie, a primit mai multe mesaje de ameninţare.

„Înţeleg că preţul pentru un studio ar putea să şocheze într-adevăr. Dar există legea cererii şi ofertei, iar pe de altă parte suntem într-o zonă ultra-turistică. Reacţiile acestea sunt total disproporţionate”, a spus agentul imobiliar Philippe Lederman, contactat de cotidianul Le Figaro.

Proprietatea, aflată la etajul al treilea al unei clădiri istorice din cărămidă, fără lift, se situează pe celebra Champs du Mars, în apropierea Turnului Eiffel. Potrivit specialiştilor, un milion de euro este mai degrabă preţul unui apartament de 100-150 de metri patraţi, din aceeaşi zonă.

După ce a primit mai multe ameninţări, bărbatul a retras anunţul privind garsoniera, dar a anunţat că va relua procesul de vânzare.

„Nu aş fi anticipat asemenea critici din cauza acestui anunţ”, a declarat agentul imobiliar.

În Paris, preţurile imobilelor pot atinge niveluri ameţitoare. Motivul este cererea mare într-o piaţă în care oferta de apartamente este mică, ceea ce le permite agenţilor să ceară suma maximă posibilă pe proprietăţi aflate în zone turistice renumite.

Situaţia este similară cu cea din marile oraşe ale României, unde preţurile sunt ridicate. Specialiştii consideră că este necesară o corecţie.

În Cluj Napoca, unul din centrele economice cu cele mai mari preţuri la locuinţe, metrul pătrat costă peste 1.600 de euro, în timp ce la nivel naţional preţul mediu este de 1.270 de euro pe metru pătrat, iar în Bucureşti de 1.380 de euro pe metru pătrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici