Un an de la decesul lui Amy Winehouse: vânzări postume de 1,7 milioane de copii

Albumele cântăreţei britanice Amy Winehouse s-au vândut în circa 1,7 milioane de copii, au dezvăluit reprezentanţii Official Charts Company - compania care alcătuieşte topurile muzicale britanice -, luni, în ziua în care se împlineşte exact un an de la tragica dispariţie a artistei.

234 afișări
Imaginea articolului Un an de la decesul lui Amy Winehouse: vânzări postume de 1,7 milioane de copii

Un an de la decesul lui Amy Winehouse: vânzări postume de 1,7 milioane de copii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Albumele cântăreţei Amy Winehouse au revenit în topurile de specialitate la scurt timp după moartea artistei, pe 23 iulie 2011, iar discul "Back to Black" a ajuns chiar pe prima poziţie, la o săptămână de la dispariţia ei.

Official Charts Company a anunţat, luni, că fanii cântăreţei au cumpărat în ultimul an 1,2 milioane de copii ale celor trei albume lansate de Amy Winehouse şi 500.000 de copii ale single-urilor sale, potrivit orange.co.uk.

"Mulţi dintre noi îşi vor aminti pentru totdeauna unde se aflau în momentul în care cu toţii am aflat îngrozitoarea veste despre moartea cântăreţei Amy Winehouse, în urmă cu exact un an. Faptul că fanii au cumpărat de atunci albumele ei într-un număr atât de mare demonstrează cât de mult era apreciată Amy de publicul britanic", a declarat Martin Talbot, directorul Official Charts Company.

Tatăl cântăreţei, Mitch Winehouse, le-a mulţumit fanilor pentru mesajele lor de încurajare, printr-un mesaj postat pe Twitter, luni, pentru a marca această comemorare: "Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele frumoase pe care mi le-aţi trimis. Tuturor ne este îngrozitor de dor de Amy, dar munca ei, ca şi a noastră, va continua. Viaţă veşnică, Amy!".

Amy Winehouse, supranumită diva trash a muzicii soul, a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Moartea ei a fost una "accidentală" - potrivit rezultatelor anchetei făcute de poliţie -, fiind cauzată de abuzul de alcool.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât, în decembrie 2011, de albumul "21" al cântăreţei Adele. Cel de-al treilea album de studio al lui Winehouse, intitulat "Lioness: Hidden Treasures", a fost lansat postum, pe 2 decembrie 2011, de casa de discuri Island Records.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici