Un apatrid celebru a murit pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. A inspirat o peliculă de Steven Spielberg

  • Mehran Karimi Nasseri a locuit timp de 18 ani într-un aeroport din Paris
  • Povestea de viaţă a bărbatului a inspirat filmul din 2004 a lui Steven Spielberg, ”The Terminal”
  • Nasseri a murit din cauze naturale
3788 afișări
Imaginea articolului Un apatrid celebru a murit pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. A inspirat o peliculă de Steven Spielberg

Sursa foto: Profimedia

Celebrul apatrid cu origini iraniene, Mehran Karimi Nasseri a murit în aeroportul care l-a găzduit timp de 18 ani. Bărbatul în vârstă de 76 de ani a decedat din cauze naturale, conform raportului medico-legal. Asupra sa au fost descoperite câteva mii de euro.

Povestea de viaţă a lui Nasseri a inspirat filmul din 2004 „The terminal”, în regia lui Steven Spielberg şi cu Tom Hanks în rol principal. A plecat din Iran în 1977 fiind persecutat politic şi a primit statutul de refugiat în Belgia de la ONU.

În 1988 decide că vrea să îşi caute mama, de origine scoţiană, însă în drumul către Londra, îşi pierde actele. Britanicii nu îi permit intrarea în ţară în lipsa unor documente doveditoare care să-i confirme statutul şi îl trimit la Paris.

În Franţa începe o nouă aventură pe aeroportul „ Charles de Gaulle” din Paris, unde s-a refugiat pe băncile din sala de aşteptare a Terminalului 1. În 1992, o instanţă franceză a decis că, după ce a intrat legal în ţară, nu putea fi expulzat de pe aeroport, dar nu i se putea acorda permisiunea de a intra în Franţa.

În ciuda faptului că ulterior i s-a recunoscut  statutul de refugiat şi a primit dreptul de a rămâne în Franţa în 1999, a rămas pe aeroport până în 2006, când a fost dus la spital pentru a fi tratat de o boală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici