Un bărbat a atacat cu un fierăstrău, pe o scenă, o trupă muzicală de fete, în Japonia

Un bărbat înarmat cu un fierastrău a atacat şi a rănit două membre ale trupei de muzică pop japoneze AKB48, intrată în Cartea recordurilor drept cel mai mare grup muzical de fete din lume, la o întâlnire cu fanii ce a avut loc în oraşul Takizawa, în nord-estul Japoniei.

158 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a atacat cu un fierăstrău, pe o scenă, o trupă muzicală de fete, în Japonia

Un bărbat a atacat cu un fierăstrău, pe o scenă, o trupă muzicală de fete, în Japonia (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Membrele grupului dădeau mâna cu fanii în timpul unei întâlniri organizate duminică, iar un bărbat le-a atacat cu un fierăstrău de 50 de centimetri, potrivit presei din Japonia.

"Asemenea lucruri sunt inimaginabile. Sunt în stare de şoc", a declarat un fan pentru televiziunea publică japoneză.

Cele două victime ale agresiunii, Rina Kawaei, în vârstă de 19 ani, şi Anna Iriyama, în vârstă de 18 ani, au primit tratament de urgenţă pentru leziuni la nivelul mâinilor şi al feţei, iar starea lor este stabilă. De asemenea, un membru din echipa de organizatori a evenimentului a fost tăiat la mână.

După atac, poliţia a arestat un tânăr în vârstă de 24 de ani pentru tentativă de omor.

Fanii au spus că nu au existat controale ale bagajelor înainte de eveniment, iar presa a spus după atac că este nevoie de măsuri de securitate sporite pentru a preveni asemenea incidente.

Grupul AKB48, înfiinţat în 2005, este format din 64 de tinere cu vârsta sub 20 de ani, alese prin votul fanilor din 237 de candidate, membrele formaţiei cântând prin rotaţie în patru trupe şi grupuri afiliate, pe baza popularităţii lor în rândul tinerilor din Japonia.

Denumirea "AKB" face referire la Akihabara, "templul" tehnologiei din Tokio, unde trupa are o sală de spectacole.

Următorul concert al trupei, ce urma să aibă loc luni seara, a fost anulat, precum şi celelalte întâlniri cu fanii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici