Un bărbat de 112 ani din Puerto Rico a fost desemnat de Guinness drept cel mai în vârstă bărbat

  • Un fost cultivator de trestie de zahăr din Puerto Rico a fost confirmat drept cel mai în vârstă bărbat din lume de Guinness World Records, la doar câteva săptămâni de aniversarea a 113 ani, relatează CNN.
  • Bătrânul locuieşte în Rio Piedras, Puerto Rico, alături de cei doi copii ai săi supravieţuitori, Tirsa şi "Millito".
1723 afișări
Imaginea articolului Un bărbat de 112 ani din Puerto Rico a fost desemnat de Guinness drept cel mai în vârstă bărbat

Sursa FOTO: guinnessworldrecords.com

Emilio Flores Márquez s-a născut pe 8 august 1908, în Carolina, Puerto Rico, având 112 ani şi 326 de zile miercuri, când Guinness World Records a anunţat înregistrarea.

Márquez, care era al doilea cel mai în vârstă dintre cei 11 copii, s-a ocupat în copilărie de multe treburi gospodăreşti şi a ajutat la îngrijirea fraţilor săi mai mici.

În calitate de prim-născut fiu, Márquez a ajutat şi la ferma de trestie de zahăr a tatălui său. „Eram cel mai mare dintre copii, aşa că am făcut de toate”, a spus Márquez pentru Guinness World Records. „Am spălat, am avut grijă de băieţi, am făcut de toate."

El a continuat să cultive trestie de zahăr, „care a devenit în cele din urmă modul în care şi-a întreţinut familia”, potrivit Guinness World Records.

Márquez a fost căsătorită cu Andrea Perez timp de 75 de ani, până la decesul acesteia, în 2010. Cuplul a avut patru copii. De asemenea, are cinci nepoţi şi cinci strănepoţi, potrivit Guinness World Records.

Bătrânul locuieşte în Rio Piedras, Puerto Rico, alături de cei doi copii ai săi supravieţuitori, Tirsa şi "Millito".

Márquez, care şi-a pierdut cea mai mare parte a auzului, a fost operat pentru implantarea unui stimulator cardiac la vârsta de 101 ani - dar este încă puternic şi sănătos, se arată în comunicatul de presă.

Cunoscut ca „Don Millo”, cheia lui Márquez pentru o viaţă fericită este „să ai iubire din belşug şi să trăieşti viaţa fără furie”.

Cel mai bătrân bărbat recunoscut de Guinness World Records a fost românul Dumitru Comănescu, care a murit pe 27 iunie 2020, la mai puţin de o lună de la desemnare, în vârstă de 111 ani şi 219 de zile.

Guinness World Records a declarat că „a primit dovezi” în sprijinul lui Márquez, care s-a născut cu trei luni mai devreme decât Comănescu.

Cea mai în vârstă persoană de pe Pământ este Kane Takana, în vârstă de 118 ani, care locuieşte într-un azil de bătrâni din Fukuoka, Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici