Un barcagiu a salvat un bebeluş care plutea pe Gange. Cum a ajuns nou-născutul pe râu

  • Un barcagiu din India este recompensat după ce a salvat o fetiţă găsită plutind într-o cutie de lemn, pe râul Gange.
  • Gullu Chaudhary a spus că a auzit strigătele bebeluşului de numai 21 de zile, pe care l-a găsit înfăşurat într-o eşarfă roşie, într-o cutie de lemn, decorată cu imagini ale zeităţilor hinduse.
  • Fetiţa a fost dusă la spital şi se află sub supraveghere medicală.
518 afișări
Imaginea articolului Un barcagiu a salvat un bebeluş care plutea pe Gange. Cum a ajuns nou-născutul pe râu

Sursa foto: Twitter

Autorităţile investighează cum a ajuns copilul în râu. În India, femeile sunt adesea discriminate social, iar fetele sunt văzute ca o povară financiară, în special în rândul comunităţilor sărace, iar acesta ar putea fi motivul pentru care bebeluşul a fost abandonat, potrivit BBC.

Poliţia a spus că în cutie au găsit un cartonaş cu detalii despre fetiţă, data şi ora naşterii bebeluşului şi numele Ganga, denumirea râului Gange în hindi.

Guvernul de stat a declarat că va suporta costurile de îngrijire a bebeluşului. Ministrul-şef Yogi Adityanath a anunţat că barcagiul va fi recompensat cu beneficii guvernamentale, inclusiv o casă, pentru că a demonstrat un „exemplu inegalabil de umanitate”.

Barcagiul a declarat reporterilor locali că, atunci când oamenii de pe malul râului au auzit strigătele bebeluşului, nimeni nu a făcut un pas pentru a ajuta. „Dar eu m-am grăbit să o salvez. Când am deschis cutia de lemn, am găsit-o”.

Barcagiul a luat nou-născutul la el acasă, de unde poliţia l-a preluat şi l-a dus la spital.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici