Un bucătar suedez, campion mondial la deschis scoici

Un suedez a câştigat, sâmbătă, titlul de campion mondial la deschis stridii după ce a curăţat o scoică la fiecare cinci secunde, la Festivalul Internaţional al Stridiei, organizat în Irlanda, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Un bucătar suedez, campion mondial la deschis scoici

Un bucătar suedez, campion mondial la deschis scoici

Bucătarul Hasse Johannesson a deschis 30 de scoici în 2 minute şi 41 de secunde, adică cu 13 secunde mai repede decât canadianul Eamon Clarke.

"Acum am nevoie de o ţigară", a spus Johannesson, care a obţinut titlul de anul acesta după ce a mai participat, în trecut, de patru ori la concurs.

"Secretul nu este doar să scoţi un timp bun, ci stridia trebuie să fie prezentatată curat ca şi cum ai servi-o în restaurant”, a spus acesta.

O alterare adusă acesteia sau urmele de sânge de la eventualele tăieturi de la competitorii care trebuie să deschidă scoicile cu un cuţit, înseamnă penalizări.

Concurenţii au provenit din alte 16 ţări, printre care Thailanda, SUA şi Estonia.

Johannesson a primit o penalizare de patru secunde.

"Balanţa fină între rapiditate şi calitate este cea care face atât de dificilă competiţia", a spus Terry Brennan, preşedintele juriului format din şapte membri. "Totul se rezumă la a curăţa o scoică astfel încât să poate să îţi alunece pe gât fără probleme”, a continuat acesta.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici