Un câine credincios, nedespărţit de gospodărie chiar şi la 3 ani după moartea stăpânilor

  • Un câine rămas fără stăpâni în urmă cu trei ani a continuat să-şi păzească gospodăria.
  • În acest timp el a fost hrănit de o rudă a celor decedaţi.
  • Recent proprietatea a fost vândută, iar casa fost demolată.
  • Câinele a refuzat să plece din ruine şi în final a fost salvat de jandarmi şi de o asociaţie.
524 afișări
Imaginea articolului Un câine credincios, nedespărţit de gospodărie chiar şi la 3 ani după moartea stăpânilor

FOTO: Facebook Casa lui Patrocle - Animal Rescue

Câinele din localitatea suceveană Tişăuţi are peste 12 ani şi numeroase probleme medicale. Deoarece a stat singur trei ani, animalul s-a sălbăticit şi a devenit agresiv. A reuşit să supravieţuiască fiind hrănit de o rudă a bătrânilor decedaţi.

„Tişăuţi, azi. Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că intr-o gospodărie ai cărei bătrâni au murit in urmă cu vreo trei ani, a rămas câinele de izbelişte. Câine care ar muşca şi ar fi agresiv. Un bătrân de peste 12 ani, singur şi sălbăticit. Lesne de inţeles, căci stă acolo singur de peste trei ani. L-ar fi hranit o rudă a bătrânilor în tot timpul ăsta, dar săptămâna trecută casa a fost vândută”, au povestit pe Facebook reprezentanţii Asociaţiei Casa lui Patrocle.

Recent, proprietatea a fost vândută, iar noii proprietari au demolat casa. Câinele, însă, a refuzat să plece şi a rămas printre ruine. Până la urmă a fost salvat de membrii asociaţiei Casa lui Patrocle şi de jandarmi. Câinele va rămâne în grija asociaţiei.

„Noul proprietar a demolat casa bătrânească. Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz. Şi pare că păzeşte ce-a mai rămas din casă, şi din amintirile sale dintr-o altă viaţă alături de oamenii care l-au crescut. Pare că-i orb, însă mâine îl va vedea un medic. Chel, slab, fără dinţi. Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate şi teamă. Mai are rost să întrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat întreg care să-l adopte şi să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră şi nu-i va lipsi nimic. Mulţumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin şi implicare”, au precizat reprezentanţii asociaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici