Un cătun abandonat din Franţa, cumpărat la licitaţie cu 520.000 de euro, de un artist - VIDEO, FOTO

Courbefy, un cătun istoric abandonat din Masivul Central din Franţa, scos la licitaţie luni la Limoges, a fost adjudecat pentru suma de 520.000 de euro de artistul de origine sud-coreană Ahae.

448 afișări
Imaginea articolului Un cătun abandonat din Franţa, cumpărat la licitaţie cu 520.000 de euro, de un artist - VIDEO, FOTO

Un cătun abandonat din Franţa, cumpărat la licitaţie cu 520.000 de euro, de un artist - VIDEO

Aflat în spatele unei fortăreţe din secolul al XIII-lea, la o altitudine de 557 de metri şi oferind un unghi de 360 de grade asupra împrejurimilor, cătunul Courbefy, care conţine 21 de imobile, boxe pentru cai, dar şi o piscină şi terenuri de tenis, este abandonat din anul 2008.

Scoaterea lui la licitaţie, amânată o primă dată pe 20 februarie, a suscitat un anumit interes mediatic pe plan internaţional.

Trei cumpărători potenţiali, reprezentaţi fiecare de câte un avocat, s-au înscris pentru a participa la această licitaţie, al cărei preţ de pornire a fost fixat la 330.000 de euro şi a cărei evoluţie s-a efectuat în tranşe de câte 5.000 de euro.

GALERIE FOTO

Luni, la capătul unei licitaţii de patru minute, suma a urcat până la 450.000 de euro, iar în final artistul fotograf Ahae, prin intermediul societăţii sale Ahae Press Inc., a cărui expoziţie "Through my window" va fi vernisată la Muzeul Luvru din Paris începând din 26 iunie, a fost acela care a câştigat licitaţia.

Potrivit preşedintelui societăţii Ahae Press Inc., Yoo-Hyukkee, artistul de origine asiatică va transforma cătunul într-un proiect "ecologic, artistic şi cultural" şi va adăposti alte lucrări ale acestuia care au fost deja expuse.

Ahae caută de mulţi ani diverse situri în care să îşi pună în practică conceptele sale despre "un stil de viaţă bio", afirmă artistul pe site-ul său http://www.ahae.com.

Artistul spune că va face tot ceea ce îi va sta în putere pentru a permite "naturii să se dezvolte aşa cum ar trebui să o facă, fără intervenţia omului sau a activităţilor umane".

Ceilalţi doi participanţi la licitaţie au fost o companie belgiană, care dorea să înfiinţeze un centru pentru persoanele cu handicap, şi compania olandeză Endemol, care dorea să organizeze în acest cătun un joc-concurs de televiziune.

Fostul proprietar al cătunului Courbefy, care l-a cumpărat în 2003 pentru a-l renova şi transforma în complex hotelier, a dat daliment, datorând băncii sale circa 650.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici