Un celebru mafiot italian "se ascundea la vedere": făcea pizza în Franţa. A fost prins după 16 ani de căutări

Un criminal italian condamnat, despre care se crede că aparţine uneia dintre cele mai puternice organizaţii mafiote din ţară, a fost descoperit lucrând ca bucătar de pizza şi arestat după 16 ani de fugă.

3133 afișări
Imaginea articolului Un celebru mafiot italian "se ascundea la vedere": făcea pizza în Franţa. A fost prins după 16 ani de căutări

Edgardo Greco, în vârstă de 63 de ani, este suspectat de apartenenţă la faimoasa 'Ndrangheta, o organizaţie mafiotă puternică din Calabria, în sudul Italiei.

Interpolul a precizat că acesta a fost arestat joi în oraşul francez Saint-Etienne, unde, potrivit procurorilor francezi, a condus la un moment dat un restaurant italian sub un pseudonim, scrie The Guardian.

Descris ca fiind un "fugar periculos", Greco era căutat în Italia pentru a ispăşi o pedeapsă pe viaţă pentru uciderea lui Stefano şi Giuseppe Bartolomeo, a precizat joi Interpol într-un comunicat.

În Saint-Etienne, în iunie 2021, Greco a devenit proprietarul unui restaurant italian numit Caffe Rossini Ristorante, pe care l-a condus până în noiembrie 2021, au declarat procurorii francezi.

Potrivit unor documente consultate de Agenţia France-Presse, el a folosit numele Paolo Dimitrio şi a lucrat şi în alte restaurante italiene din oraş.

Greco a lucrat, de asemenea, serile într-o pizzerie sub un nume fals, potrivit presei italiene.

După ce a fost arestat la primele ore ale dimineţii, el s-a prezentat în faţa unui judecător din Lyon, care i-a notificat oficial mandatul de arestare din partea Italiei, au declarat procurorii. El a fost apoi plasat în arest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici