Un compozitor german a dat în judecată Google/Youtube

Compozitorul german Frank Peterson a intentat, la Înalta Curte de la Hamburg, un proces împotriva Google/Youtube, susţinând că videoclipurile sale muzicale, precum şi alte materiale audiovizuale din repertoriul său sunt folosite în mod ilegal, informează publicaţia de specialitate Billboard.

37 afișări
Imaginea articolului Un compozitor german a dat în judecată Google/Youtube

Un compozitor german a dat în judecată Google/Youtube

Peterson este producător pentru soprana britanică Sarah Brightman şi este liderul propriei sale formaţii, Gregorian.

În dosarul său, Peterson susţine că i-au fost încălcate drepturile de autor, menţionând că producţiile sale muzicale - asupra cărora deţine drepturi în calitate de autor, publisher sau producător - au înregistrat peste 125 de milioane de vizualizări, pentru care nu a fost niciodată plătit de Google/YouTube.

Potrivit avocatului Jens Schippmann, Peterson nu şi-a dat acordul pentru cedarea drepturilor de autor asupra lucrărilor care rulează pe platforma Google/YouTube, astfel încât producătorul este îndreptăţit să ceară daune. Avocaţii mai spun că, în cazul lui Peterson, daunele ar putea depăşi "câteva milioane de dolari".

Purtătorul de cuvânt al Google în Hamburg, Henning Dorstewitz, a refuzat să facă orice fel de comentarii cu privire la acest proces.

Schippmann a adăugat că lucrează şi cu alţi compozitori şi producători din Germania care sunt îngrijoraţi în ceea ce priveşte lucrările lor exploatate pe platforma YouTube.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici