Un copil a devenit cel mai tânăr mare maestru din istoria şahului. „Aştept cu nerăbdare Cupa Mondială”

  • La doar 12 ani, Abhimanyu Mishra a devenit cel mai tânăr mare maestru din istoria şahului.
  • Mishra, în vârstă de 12 ani, patru luni şi 25 de zile, care este din New Jersey, SUA, a doborât miercuri recordul înregistrat de Sergey Karjakin de 12 ani şi şapte luni din Budapesta, Ungaria.
9866 afișări
Imaginea articolului Un copil a devenit cel mai tânăr mare maestru din istoria şahului. „Aştept cu nerăbdare Cupa Mondială”

Sursa foto: Twitter

Pentru a deveni un mare maestru în şah, un jucător trebuie să îndeplinească trei norme ale titlului, un premiu acordat pentru un nivel ridicat de performanţă într-un turneu de şah, precum şi un rating de 2500 Elo acordat de Federaţia Internaţională de Şah (FIDE), care guvernează competiţia internaţională de şah, potrivit CNN.

La turneul Vezerkepzo GM Mix, Mishra l-a învins pe marele maestru Leon Mendonca în a noua rundă. El depăşise rating-ul de 2500 Elo necesar pentru a obţine titlul de maestru din luna iunie. Reuşita i-a deschis calea pentru a îmbunătăţi recordul anterior.
 
„În cele din urmă, am reuşit să-i dau şah mat celui mai mare adversar (pandemia în curs de desfăşurare) a fost un obstacol timp de 14 luni. Mulţumesc tuturor pentru toată dragostea şi sprijinul oferite. Aştept cu nerăbdare Cupa Mondială", a scris Abhimanyu Mishra pe Twitter.
 
Mishra s-a obişnuit să bată recorduri. Când avea doar şapte ani, a devenit cel mai tânăr expert al Federaţiei de Şah din Statele Unite. El a devenit cel mai tânăr maestru naţional la vârsta de nouă ani, iar apoi la 10 ani, nouă luni şi 20 de zile, a devenit cel mai tânăr maestru internaţional din istorie. Recordul anterior a fost obţinut de marele maestru rus Karjakin, în 2002. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici