Un „coşmar” în trafic. Un studiu arată ce au în comun bărbaţii care deţin BMW, Audi sau Mercedes

Un studiu al cercetătorilor finlandezi, care a analizat personalitatea posesorilor bărbaţi de maşini de lux, a demonstrat că cei care deţini maşini de la branduri cum ar fi Mercedes, Audi sau BMW au un caracter meschin, relatează Fastcompany.com.

13925 afișări
Imaginea articolului Un „coşmar” în trafic. Un studiu arată ce au în comun bărbaţii care deţin BMW, Audi sau Mercedes

sursa FOTO: Profimedia

Cercetătorii finlandezi au arătat, în urma unui studiu la care au participat 1.892 proprietari de sex masculin de maşini, că cei care deţin autovehicule de lux sunt cel mai probabil persoane cu un caracter meschin, relatează Fastcompany.com.

Se pare că bărbaţii care deţin maşini de lux sunt în general egocentrişti, lipsiţi de empatie şi încăpăţânaţi. 

Ideea acestui studiu îi aparţine cercetătorului Jan-Erik Lönnqvist, care a observat că şoferii care trec pe roşu la semafor, care nu dau prioritate pietonilor şi care în general conduc neglijent şi depăşesc limita de viteză conduc maşini de la branduri precum BMW, Mercedes sau Audi. 

Alte studii au mai arătat că într-adevăr posesorii de sex masculin a maşinilor de lux ignoră regulile în trafic, însă cercetătorul finlandez a dorit să afle care este motivul pentru un astfel de comportament. 

Jan-Erik Lönnqvist, profesor în psihologie socială la Universitatea din Helsinki s-a interesat de tipologia bărbaţilor care deţin astfel de automobile.

Cercetătorul a aflat că bărbaţii care afişează un comportament lipsit de respect şi sunt mai puţin amabili sunt într-adevăr posesori de maşini de lux

Aceste trăsături de caracter determină bărbaţii care conduc automobile de lux să fie „un coşmar în trafic” şi să fie percepuţi ca indivizi cu o personalitate extrem de nesuferită. 

Profesorul finlandez nu a găsit nicio corelaţie între comportamentul egocentrist al femeilor şi maşinile de lux pe care le deţin. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici