Un director al Nike a dezvăluit că a ucis un om pe vremea când era adolescent. Cum a reuşit să-şi schimbe viaţa

  • În urmă cu 56 de ani, Larry Miller ucidea într-o confruntare armată un adolescent pe străzile din Philadelphia
  • Miller avea 16 ani la momentul comiterii crimei
  • Peste ani, el a devenit directorul de produs din spatele cunoscutului brand Air Jordan de la Nike
6713 afișări
Imaginea articolului Un director al Nike a dezvăluit că a ucis un om pe vremea când era adolescent. Cum a reuşit să-şi schimbe viaţa

Sursa foto: profimedia

Într-un interviu recent acordat revistei Sports Illustrated, Larry Miller a mărturisit că a ucis un adolescent pe vremea când avea 16 ani. Crima s-a petrecut cu 56 de ani în urmă, în 1965. Pe atunci, făcea parte dintr-o bandă şi când prietenul său a fost ucis de rivali, s-a răzbunat pe prima persoană care i-a ieşit în cale. Cu un pistol de calibrul 38 l-a împuşcat mortal Edward White, în vârstă de 18 ani.

Pentru rolul pe care l-a avut în comiterea faptei, a fost condamnat la închisoare cu executare. Şi-a petrecut tinereţea în închisoare unde a reuşit să îşi finalizeze studiile, ba chiar a absolvit o facultate. Nu a minţit niciodată despre faptul că a făcut închisoare atunci când a aplicat pentru un loc de muncă. Ani de zile, apropiaţii, familia şi partenerii de afaceri nu au ştiut despre fapta sa.

Mărturisirea vine pe fondul lansării cărţii de memorii a lui Miller, care speră să fie o sursă de inspiraţie pentru tineri.

„Mă mânca înăuntru. A fost un moment dificil pentru mine pentru că ştiu că s-a petrecut fără niciun motiv. Ani de zile am fugit de asta şi am încercat să ascund acest lucru în speranţa că oamenii nu vor afla", a declarat Larry.

De-a lungul timpului, Miller a ocupat diverse posturi de conducere: vicepreşedinte al Nike din 1997, actualmente preşedinte al brandului Air Jordan, fost director la Kraft Foods şi Campbell Soups şi fost preşedinte al echipei profesioiste de baschet, Portland Trail Blazers.

Nike a oferit o declaraţie oficială în acest sens:
"Suntem mândri de Larry Miller şi povestea sa va inspira tinerii aflaţi la risc, dar nu numai. Există a doua şansă şi Miller reprezintă exemplul perfect de reuşită în acest sens”. Compania susţine politicile care îi ajută pe foştii deţinuţi să aibă oportunitatea de a evolua în viaţă şi în carieră.

Miller speră ca povestea sa să poată îndepărta tinerii aflaţi în situaţii de risc de o viaţă violentă şi să inspire persoanele care au fost încarcerate să ştie că îşi pot aduce în continuare contribuţia la societate.

„Greşeala unei persoane sau cea mai gravă greşeală pe care a făcut-o nu ar trebui să controleze ce se întâmplă cu restul vieţii tale”, adaugă Miller.

Încercarea de a face pace cu trecutul nu este uşoară, dar recunoaşterea lui conferă o uşurare inimaginabilă pentru autor, a cărui imagine nu a fost mereu la fel de strălucitoare cum este astăzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici