Un document rar care conţine semnătura regelui Richard al III-lea, scos la licitaţie

Un document rar care conţine semnătura regelui Richard al III-lea al Angliei va fi scos la licitaţie săptămâna viitoare la Los Angeles, la câteva luni după ce a fost găsit de arheologi în mormântul fostului suveran, descoperit pe un teren acoperit în prezent de o parcare.

160 afișări
Imaginea articolului Un document rar care conţine semnătura regelui Richard al III-lea, scos la licitaţie

Un document rar care conţine semnătura regelui Richard al III-lea, scos la licitaţie (Imagine: Universitatea din Leicester)

Documentul, semnat de Richard al III-lea înainte ca acesta să urce pe tron, este unul dintre cele trei acte ce prezintă o legătură directă cu acest rege care au fost scoase la vânzare în ultimii 30 de ani, au precizat specialiştii casei de licitaţii Nate D. Sanders.

"Acest document a fost semnat de Richard pe vremea când era duce de Gloucester, un titlu care i-a fost acordat de fratele său, regele Edward al IV-lea. Este destul de ironic, pentru că fiul lui Edward a fost ucis de Richard în Turnul Londrei", au declarat aceiaşi experţi.

Documentul este semnat "R. Gloucester". El datează din perioada 1473-1477, pe vremea când viitorul rege avea în jur de 20 de ani. În acel document, Richard intervenise pentru a rezolva un litigiu între Ralph Neville, al doilea conte de Westmorland, şi unul dintre vasalii acestuia.

Documentul va fi scos la licitaţie marţi şi este estimat la un preţ cuprins între 75.000 de dolari şi 125.000 de dolari.

Regele Richard al III-lea, ultimul din dinastia Plantageneţilor, a murit în război în 1485, la vârsta de 32 de ani, după o scurtă domnie de doi ani.

Osemintele sale, descoperite recent sub o parcare din Leicester, au fost identificate formal la începutul lunii februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici