Un elefant coreean poate să imite limbajul uman - VIDEO

Un elefant dintr-o grădină zoologică din Coreea de Sud a învăţat să imite limbajul uman şi poate să "pronunţe" deja câteva cuvinte, au anunţat, vineri, cercetătorii din această ţară asiatică.

351 afișări
Imaginea articolului Un elefant coreean poate să imite limbajul uman - VIDEO

Un elefant coreean poate să imite limbajul uman - VIDEO (Imagine: Captura Video)

Koshik, un elefant asiatic în vârstă de 22 de ani, care trăieşte la Grădina Zoologică Everland din oraşul Yongin, din apropiere de Seul, îşi întâmpină vizitatorii pronunţând cuvintele "choah" ("bine") şi "nuo" ("culcat").

El poate să pronunţe, aproape ca un om, cuvintele "annyong" ("salut"), "anja" ("aşezat") şi "aniya" ("nu"), afirmă cercetătorii sud-coreeni şi cei europeni care au analizat "vocalizele" animalului.

Elefanţii nu pot să îşi folosească buzele pentru a emite sunete precum oamenii, întrucât buzele lor superioare sunt "sudate" de nas pentru a forma trompa.

Elefantul Koshik emite acele sunete rulându-şi trompa şi introducând-o în gură. El îşi plasează vârful trompei pe limbă sau pe bolta palatină pentru a crea diverse sunete.

Cercetătorii nu ştiu deocamdată cum a reuşit elefantul să îşi dezvolte această capacitate de a repeta cuvintele pronunţate probabil de îngrijitorul său din ultimii 19 ani, Kim Jong-Gap.

"Singurele legături sociale ale lui Koshik sunt cele cu îngrijitorul să, iar noi credem că el a învăţat să reproducă acele cuvinte cu scopul de a întări legăturile de încredere pe care le are cu Kim", a spus Oh Suk-Hun, medic veterinar la Grădina Zoologică Everland, care a studiat comportamentul pahidermului cu oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Viena.

Koshik s-a născut în 1990 într-o grădină zoologică din apropiere de Seul. A sosit la Everland la vârsta de trei ani. "Koshik e ca şi cum ar fi copilul meu, pentru că îl îngrijesc de când a sosit aici", a declarat Kim Jong-Gap.

"Am dormit într-un sac de dormit aproape de Koshik timp de o lună atunci când am început să mă ocup de el şi cred că din acest motiv ne-am apropiat până în punctul în care el a început să imite vocea mea", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici