Un experiment social a demonstrat că hărţuirea unei femei în metrou are reacţii reduse în rândul bărbaţilor

Platforma belgiană 'Would you react?' a realizat un experiment social într-un metrou din Bruxelles, în care o actriţă a simulat că este hărţuită de doi bărbaţi, potrivit EFE.

338 afișări

Informaţia a fost postată pe contul-ul de Youtube al platformei belgiene.

Rezultatele au fost surprinzătoare, având în vedere că majoritatea celor care au intervenit pentru a apăra victima au fost femei. Doar doi bărbaţi au reacţionat. Este vorba de doi prezentatori ai postului de radio naţional Studio Brussels, care au luat atitudine în faţa acestei agresiuni.

Unul dintre prezentatori, Rik De Bruycker, a declarat portalului de ştiri Flanders News că încă din primul moment şi-a dat seama că "nu este un lucru bun" şi că trebuie să acţioneze, având în vedere că astfel de lucruri "se întâmplă în fiecare zi şi nu doar la Bruxelles".

Clipul, care în prezent s-a clasat pe locul trei al celor mai vizionate videoclipuri ale momentului din Belgia, a strâns peste 600.000 de vizualizări pe Youtube.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici