GALERIE FOTO | Un tramvai vechi pictat de un artist local, pus în circulaţie la Cluj-Napoca

Un tramvai de producţie germană din anul 1985 a fost pictat de artistul local Kero şi pus, luni, în circulaţie în municipiu în cadrul proiectului ”Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roţi”. Lucrarea reprezintă un puzzle al societăţii, cu oameni aflaţi pe diferite frecvenţe.

1487 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO | Un tramvai vechi pictat de un artist local, pus în circulaţie la Cluj-Napoca

Un tramvai vechi pictat de un artist local, pus în circulaţie la Cluj-Napoca

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Kero a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a pictat tramvaiul cinci zile, folosind aproape 300 de tuburi de vopsea spray.

”Am pictat timp de cinci zile un tramvai în cadrul proiectului <Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roţi>, de reîmprospătare vizuală a tramvaielor vechi din Cluj-Napoca prin artă, care a beneficiat de o finanţare de 20.000 de lei din partea Primăriei municipiului. Am folosit aproape 300 de tuburi de vopsea spray de diferite culori. Lucrarea reprezintă un puzzle al societăţii, cu oameni aflaţi pe diferite frecvenţe, pe care eu le-am delimitat prin culoare. Prin această iniţiativă punem la dispoziţia clujenilor opere de artă accesibile tuturor claselor sociale, arta fiind o necesitate nu un lux”, a spus Kero.

Tramvaiul pictat este de producţie germană din anul 1985 şi face parte din parcul auto al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Prezent la lansarea tramvaiului în circulaţie, primarul Emil Boc a făcut o tură cu acesta şi a spus că municipalitatea sprijină şi încurajează astfel de proiecte ale artiştilor clujeni.

Proiectul ”Tramvaie colorate – Galerie de artă pe roţi” a debutat în anul 2016, când artista Ocu a pictat un alt tramvai al CTP Cluj-Napoca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici