Un Ferrari NART Spyder din 1967, vândut în SUA pentru o sumă record

Un Ferrari NART Spyder din 1967 a fost vândut la o licitaţie în Statele Unite pentru 27,5 milioane de dolari, cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o maşină a producătorului italian şi un record pentru orice maşină cumpărată la o vânzare publică în SUA.

422 afișări
Imaginea articolului Un Ferrari NART Spyder din 1967, vândut în SUA pentru o sumă record

Un Ferrari NART Spyder din 1967, vândut în SUA pentru o sumă record (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"NART Spyder este o maşină deosebită. Aceste maşini sunt atât de rare. Sunt printre cele mai frumoase dintre toate modelele Ferrari. Unii dintre cei mai mari colecţionari din lume deţin unul, iar Steve McQueen a încercat să îl cumpere pe acesta după ce l-a accidental pe al său", a declarat John Collins, dealer în Marea Britanie, participant la licitaţia organizată de RM Auctions pe coasta de vest a SUA, transmite Bloomberg.

Automobilele Ferrari din anii ’50 şi ’60 sunt cele mai valoroase maşini din lume, dominând atât licitaţiile publice, cât şi piaţa privată.

Estimată de RM la un preţ de 14-17 milioane de dolari, decapotabila Ferrari NART Spyder a fost înscrisă la licitaţie de familia defunctului Eddie Smith Sr, unicul proprietar al acesteia.

NART Spyder a fost numit după North American Racing Team, iar Ferrari a construit numai 10 astfel de bolizi.

Potrivit dealerilor, cumpărătorul este antreprenorul canadian de modă Lawrence Stroll, pasionat de cursele de maşini, care a licitat printr-un intermediar. Stroll nu a putut fi contactat pentru confirmarea achiziţiei. Lawrence Stroll a construit Tommy Hilfiger într-un brand global, în anii ’90.

Banii obţinuţi de familia Smith vor fi donaţi pentru caritate.

Preţul, care include şi comisioanele, este al doilea ca mărime obţinut vreodată în lume pentru o maşină la o licitaţie publică, după cel de 19,6 milioane de lire sterline (29,7 milioane dolari) al unui Mercedes-Benz W196 din 1954, cu care Juan Manuel Fangio a câştigat două Grand Prix-uri. Acest automobil a fost vândut de casa de licitaţii Bonhams în Goodwood, Marea Britanie, pe 12 iulie.

NART Spyder a fost descris de McQueen "ca una din chestiile acelea roşii italieneşti", în filmul "The Thomas Crown Affair" în care a jucat cu Faye Dunaway.

Steve McQueen a fost atât de impresionat de maşina decapotabilă încât a devenit unul dintre cei 10 proprietari iniţiali. La acea vreme, maşina ar fi costat circa 15.000 de dolari, potrivit dealerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici