Un furou şi alte obiecte personale ale Monicăi Lewinsky, scoase la licitaţie

Un furou negru care a aparţinut Monicăi Lewinsky, fosta stagiară de la Casa Albă devenită celebră pentru aventura ei cu fostul preşedinte Bill Clinton, va fi scos la vânzare la o licitaţie organizată în această săptămână la Los Angeles, alături de alte obiecte personale.

199 afișări
Imaginea articolului Un furou şi alte obiecte personale ale Monicăi Lewinsky, scoase la licitaţie

Un furou şi alte obiecte personale ale Monicăi Lewinsky, scoase la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste obiecte au fost examinate în calitate de probe de Kenneth Starr, procurorul care a lucrat la procedura de destituire din funcţie a lui Bill Clinton în 1998.

Fostul preşedinte american a fost acuzat de Congres în 1998, bănuit că a minţit în legătură cu relaţia sa cu Monica Lewinsky. Achitat de Senat în februarie 1999, Bill Clinton a fost însă urmărit de acest scandal pe tot parcursul celui de-al doilea mandat.

Printre cele 32 de articole care au aparţinut Monicăi Lewinsky scoase la licitaţie se află o scrisoare bătută la maşină pe o coală de hârtie cu antetul Casei Albe şi semnată de Bill Clinton. Această scrisoare a fost trimisă la cererea domnnişoarei Lewinsky iubitului ei de atunci, Andy Bleiler, cu ocazia aniversării sale, în februarie 1996.

Andy Bleiler, care a fost profesorul de teatru al Monicăi Lewinsky în perioada liceului, a avut cu aceasta o relaţie care a durat cinci ani, inclusiv în perioada relaţiilor sexuale pe care Monica le-a întreţinut cu Bill Clinton, potrivit Washington Post.

Fosta soţie a lui Andy Bleiler, Kate Nason, este persoana care a pus în vânzare acest lot de obiecte, inclusiv articole vestimentare pe care Monica Lewinsky i le-a donat: câteva veste, o cămaşă din mătase verde şi un furou lung negru.

Vânzarea la licitaţie se va desfăşura online, până joi, prin intermediul casei de licitaţii Nate Sanders, specialistă în tranzacţii cu obiecte care au aparţinut celebrităţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici