Un lup este bănuit că a mâncat un cangur în Belgia

Un lup este bănuit că a mâncat unul dintre cangurii crescuţi de o familie din Belgia, în Balen, în nord-estul ţării, arată BBC.

448 afișări
Imaginea articolului Un lup este bănuit că a mâncat un cangur în Belgia

Un lup este bănuit că a mâncat un cangur în Belgia. Sursă foto: Profimedia

Jan Loos, specializat în comportamentul lupilor, a investigat dispariţia cangurului din grădina belgienilor. Loos a declarat că a identificat urme de lup pe proprietatea familiei îngrijorate de dispariţie.

Loos afirmă că animalul dispărut este ”probabil mort”, ipoteza sa fiind că marsupialul a fost mâncat de lup. Specialistul a arătat că un al doilea cangur a fost rănit în timpul atacului.

Cu toate că lupii au trăit în sălbăticie în Europa de-a lungul secolelor, numărul lor s-a micşorat substanţial în urma vânării. În ultimii ani, animalul este văzut tot mai des în Europa de Vest. De altfel, în 2018, a fost pentru prima dată în ultima sută de ani când a fost văzut un exemplar sălbatic.

Loos, care conduce centrul centrului vieţii naturale şi al lupilor Landschap, susţine că în spatele atacului s-ar afla un exemplar botezat August.

Lupul a fost văzut la graniţa cu Germania şi se consideră că obişnuieşte să vâneze în acea zonă.

"Am găsit urme de lup, aşa că e sigur că e vorba de un lup, dar nu suntem 100% siguri despre care lup e vorba”, a declarat specialistul.

Savantul afirmă că lupii din zonă atacă de obicei cerbi şi căprioare, dar dimensiunea cangurului l-a ajutat să îl transporte. Deocamdată nu au fost găsite niciun fel de rămăşiţe de pe urma cangurului dispărut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici