Un manuscris de peste 200 de milioane de euro al lui Mao a fost furat şi tăiat pe jumătate. Suma infimă cu care a fost vândut de hoţi

  • Un pergament de caligrafie chinez scris de liderul comunist chinez Mao Zedongfurat a fost furat din casa unui colecţionar.
  • Manuscrisul lui Mao a fost cumpărat pentru 500 de dolari honkonghezi (54,9 euro).
  • Pergamentul a fost găsit după ce cumpărătorul s-a prezentat la poliţie, în urma unui apel public.
897 afișări
Imaginea articolului Un manuscris de peste 200 de milioane de euro al lui Mao a fost furat şi tăiat pe jumătate. Suma infimă cu care a fost vândut de hoţi

Profimedia

Un pergament de caligrafie chinez scris de liderul comunist chinez Mao Zedongfurat a fost găsit în Hong Kong, după ce a fost tăiat pe jumătate.
 
Hoţii l-au furat luna trecută din casa unui colecţionar de artă, apoi l-au vândut pe o sumă infimă faţă de valoarea sa,. Cumpărărătorul l-a tăiat pe jumătate, deoarece sulul de 2,8 m lungime a fost considerat prea lung pentru a fi afişat, a declarat poliţia din Hong Kong, notează BBC.
 
Proprietarul iniţial spune că valoarea operei de artă a fost „cu siguranţă afectată”.
 
Pergamentul, care conţine strofe de poezie scrise de mână de fondatorul Republicii Populare Chineze, este estimat la o valoare de aproximativ 300 de milioane de dolari (230 milioane de lire sterline) de proprietarul său.
 
Acesta a fost furat pe 10 septembrie, de trei bărbaţi care au pătruns în casa lui Fu Chunxiao, un cunoscut colecţionar de timbre şi artă revoluţionară, membru al Societăţii de Filatelie din Hong Kong.
 
"A fost sfâşietor să-l văd rupt în două bucăţi. Cu siguranţă îi va afecta valoarea,” a spus Fu Chunxiao.
 
Infractorii au vândut şi alte obiecte de artă furate din casa colecţionarului pentru doar 55 de euro. Pergamentul lui Mao a fost cumpărat pentru 500 de dolari honkonghezi (54,9 euro).
 
Pergamentul a fost găsit după ce cumpărătorul s-a prezentat la poliţie, în urma unui apel public.
 
Poliţia l-a arestat pe cumpărătorul în vârstă de 49 de ani, suspectat că manipulează bunuri furate, dar apoi a fost eliberat pe cauţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici