Un ministru brazilian recomandă sexul pentru reglarea tensiunii arteriale

Ministrul brazilian al Sănătăţii, José Gomes Temporao, a recomandat, luni, brazilienilor, "la modul cel mai serios", să facă sex în mod regulat, alături de alte activităţi fizice, pentru a evita bolile cronice, precum hipertensiunea arterială.

64 afișări
Imaginea articolului Un ministru brazilian recomandă sexul pentru reglarea tensiunii arteriale

Un ministru brazilian recomandă sexul pentru reglarea tensiunii arteriale (Imagine: Mediafax Foto)

"Oamenii trebuie să facă mişcare. Meciurile de fotbal jucate în weekend nu trebuie că constituie singura activitate fizică a brazilienilor. Trebuie să facă exerciţii fizice, să facă plimbări, să danseze şi să facă sex protejat", a declarat ministrul, la lansarea unei campanii de prevenire a hipertensiunii arteriale.

Ministrul a precizat ulterior, pe site-ul brazilian G1 al Globo, că "nu glumeşte deloc".

Potrivit cifrelor oficiale, aproape 25% din populaţia Braziliei (190 de milioane de locuitori) suferă de hipertensiune arterială.

"Exerciţii fizice regulate înseamnă şi raporturi sexuale, bineînţeles protejate", a insistat ministrul.

"Dansaţi, faceţi dragoste, controlaţi-vă greutatea, schimbaţi-vă obiceiurile alimentare şi modificaţi-vă mai ales tensiunea arterială", a adăugat acesta.

"Ţinem în mâini o bombă cu efect întârziat", pentru că în douăzeci de ani un procent uriaş din populaţie va suferi de boli cronice, precum hipertensiune arterială, diabet şi nivel crescut a colesterolului, a spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici