Un muzeu dedicat Titanicului va fi inaugurat în Belfast

Un muzeu dedicat celebrului pachebot Titanic va fi inaugurat în 2012, în Belfast, oraşul în care acest transatlantic a fost construit, potrivit declaraţiilor autorităţilor nord-irlandeze.

132 afișări
Imaginea articolului Un muzeu dedicat Titanicului va fi inaugurat în Belfast

Un muzeu dedicat Titanicului va fi inaugurat în Belfast

Guvernul Irlandei de Nord a aprobat oficial finanţarea publică a acestui muzeu cu suma de 119 milioane de euro.

El va fi înălţat pe locul unde s-a aflat şantierul naval care a construit celebrul pachebot transatlantic. Muzeul va primi aproximativ 400.000 de vizitatori în fiecare an, potrivit estimărilor autorităţilor.

Lucrările vor demara în 2009 şi vor fi finalizate înainte de 2012, când se va comemora centenarul naufragiului pachebotului Titanic, în urma căruia au decedat 1.500 de persoane.

Celebrul pachebot s-a scufundat după ce s-a ciocnit de un aisberg în Oceanul Atlantic.

Acest proiect face parte dintr-un amplu program de reconstrucţie a principalului oraş din Irlanda de Nord, Belfast, care a suferit mult de pe urma celor 30 de ani de violente confruntări interreligioase.

Planul total de reconstrucţie, evaluat la 300 de milioane de euro, include şi construirea unei străzi cu valoare simbolică, care va lega estul oraşului de partea lui vestică, care s-a confruntat cu violenţe civile între sfârşitul anilor '60 şi 1998, perioadă cunoscută în istorie sub numele de "Troubles".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici