Un pian al grupului ABBA, estimat la 65.000 de dolari, scos la licitaţie

Un pian folosit de membrii grupului ABBA, la care aceştia au compus unele dintre piesele de succes ale trupei, estimat la 40.000 de lire sterline (65.000 de dolari), va fi scos la licitaţie în luna decembrie, informează contactmusic.com.

172 afișări
Imaginea articolului Un pian al grupului ABBA, estimat la 65.000 de dolari, scos la licitaţie

Un pian al grupului ABBA, estimat la 65.000 de dolari, scos la licitaţie

Pianul respectiv, un model Lindner, a fost folosit de Benny Andersson şi Bjorn Ulvaeus pentru a compune diverse cântece între anii 1972 şi 1979. Membrii grupului ABBA au instalat pianul într-o cabană de pe insula suedeză Viggso, unde au compus piese devenite ulterior celebre, precum "Dancing Queen", "Mamma Mia", "Fernando" şi "Money, Money, Money".

Licitaţia va fi organizată de casa Bonhams pe 10 decembrie, la Londra.

Pianul a fost expus la Muzeul ABBA din Stockholm.

Trupa suedeză ABBA, formată din Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus şi Anni-Frid Lyngstad, a ajuns în repetate rânduri pe prima poziţie în topurile din întreaga lume, între 1974 şi 1982. Formaţia s-a făcut remarcată prin câştigarea concursului Eurovision, cu piesa "Waterloo", în 1974.

Trupa ABBA a devenit cel mai bine vândută formaţie din istoria muzicii pop, graţie unor piese devenite celebre, precum "Money, Money, Money" şi "The Winner Takes It All". ABBA este pe locul doi, după The Beatles, în Cartea Recordurilor la categoria "vânzări de discuri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici