Un pistol al gangsterului Al Capone, vândut la licitaţie cu 109.000 de dolari

Un pistol care a aparţinut gangsterului american Al Capone, un model Colt 38, a fost vândut, miercuri, cu 109.000 de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate online de casa Christie's.

304 afișări
Imaginea articolului Un pistol al gangsterului Al Capone, vândut la licitaţie cu 109.000 de dolari

Un pistol al gangsterului Al Capone, vândut la licitaţie cu 109.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poţi să ajungi mult mai departe cu o vorbă bună şi un pistol decât doar cu o vorbă bună", obişnuia să spună celebrul bandit american.

Revolverul, autentificat printr-o scrisoare a văduvei fratelui lui Al Capone, Madeleine Capone Morichetti, în care aceasta precizează că acel pistol "i-a aparţinut lui şi a fost utilizat doar de Al Capone în timpul vieţii", s-a vândut în intervalul de preţ estimat de specialişti.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Acest pistol a fost "vedeta" unei colecţii de circa 200 de arme datând din secolul al X-lea şi până în secolul al XX-lea ce au fost vândut, miercuri, pentru un total de 1.029.686 de dolari.

Al Capone, supranumit "Scarface", a dominat lumea interlopă din Chicago în perioada prohibiţiei. Arestat în 1931 pentru evaziune fiscală, celebrul mafiot a murit în închisoare în 1947.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici