Un pistol ce a aparţinut lui John Dillinger, vândut la licitaţie

Un mic pistol ce a aparţinut gangsterului din anii 1930 John Dillinger a fost vândut la licitaţie unui colecţionar privat pentru suma de 95.600 de dolari, potrivit casei de licitaţii Heritage Auction Galleries din Dallas.

171 afișări
Imaginea articolului Un pistol ce a aparţinut lui John Dillinger, vândut la licitaţie

Un pistol aparţinând lui John Dillinger, vândut la licitaţie

Se spune că pistolul Remington, de calibrul 41, a fost găsit ascuns într-una dintre şosetele lui John Dillinger în momentul arestării sale, în Tucson, din statul american Arizona, în ianuarie 1934.

Potrivit documentelor, acest pistol a fost oferit de şeriful de atunci al oraşului Tucson unui ofiţer de poliţie, care l-a păstrat în familie, până în 1959.

Fostul proprietar, care a dorit să rămână anonim, l-a vândut din cauză că era bolnav şi avea nevoie de bani.

Experţii se aşteptau ca acest pistol să fie achiziţionat pentru o sumă cuprinsă între 35.000 şi 45.000 de dolari, în cursul licitaţiei organizate în Dallas. Un colecţionar privat din Los Angeles l-a cumpărat în cele din urmă cu 95.600 de dolari.

John Dillinger, unul dintre cei mai periculoşi jefuitori de bănci din Statele Unite, la începutul anilor 1930, a fost ucis prin împuşcare de agenţii FBI, în Chicago, în iulie 1934, la vârsta de 31 de ani.

Faptele sale au inspirat cel puţin cinci lungmetraje sau filme de televiziune, inclusiv recentul "Public enemies", în care gangsterul este interpretat de celebrul actor american Johnny Depp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici