Un poştaş din Spania a fost arestat pentru că nu a livrat 20.000 de scrisori datând din 2012

  • Un fost poştaş din Alicante a fost arestat după ce saci de scrisori datând din 2012 au fost descoperiţi la casa sa pe care a vândut-o.
  • De luni până vineri, el ponta cu sârg la oficiul poştal central din oraşul spaniol Alicante, ridicând saci şi saci de corespondenţă pentru a fi livraţi.
  • Dar ceea ce a făcut mai departe fostul factor poştal este acum subiectul unei anchete, după ce peste 20.000 de scrisori nedistribuite, datând din 2012 şi 2013, au fost găsite înghesuite în saci de gunoi în locuinţa sa.
848 afișări
Imaginea articolului Un poştaş din Spania a fost arestat pentru că nu a livrat 20.000 de scrisori datând din 2012

Descoperirea a fost făcută după ce bărbatul de 62 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit de poliţie, şi-a vândut casa din Biar, un oraş de 3.600 de locuitori situat la poalele munţilor de lângă Alicante. Când o echipă de constructori a venit să renoveze casa nou achiziţionată, a găsit saci de gunoi împrăştiaţi prin casă, notează The Guardian.

După ce bărbatul a ignorat rugăminţile repetate de a goli casa, constructorii au început să deschidă sacii. Ceea ce au găsit au fost stive de scrisori sigilate, facturi şi corespondenţă oficială zdrenţuită, datând de un deceniu, toate destinate locuitorilor dintr-o zonă din Alicante.

Suspiciunile poliţiei au căzut rapid asupra fostului proprietar al casei. În 2013, oficiul poştal optase să nu-i reînnoiască contractul temporar, invocând ceea ce poliţia a descris drept "nereguli" care au afectat traseul de livrare în anul în care a fost poştaş.

Bărbatul a fost arestat pentru scurt timp de poliţia spaniolă săptămâna trecută şi acuzat de "infidelitate în păstrarea documentelor".

Între timp, corespondenţa a fost restituită oficiului poştal spaniol. Scrisorile vor rămâne la dispoziţia autorităţilor judiciare pe durata anchetei, până când un judecător va stabili că scrisorile, trimise în urmă cu mai mult de un deceniu, pot fi în sfârşit livrate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici