Un pui de zebră dintr-o specie pe cale de dispariţie s-a născut la grădina zoologică Lincoln Park din Chicago

O zebră Grevy în vârstă de 16 ani, pe nume Adia, a dat naştere unui "mânz puternic, de sex feminin" la grădina zoologică Lincoln Park pe 21 august, potrivit unui comunicat de presă.

417 afișări
Imaginea articolului Un pui de zebră dintr-o specie pe cale de dispariţie s-a născut la grădina zoologică Lincoln Park din Chicago

Sursa foto: Twitter

Puiul de zebră, care încă nu a fost numit, este al cincilea pui al Adiei şi al treilea cu tatăl mânzului, Wester, au declarat oficialii grădinii zoologice. Naşterea puiului a ridicat la patru numărul total de zebre Grevy, o specie pe cale de dispariţie, la grădina zoologică.
 
Nou-născutul şi mama sa se simt bine, iar membrii personalului veterinar vor continua să le monitorizeze, potrivit grădinii zoologice.
 
"Naşterea unui animal este întotdeauna un motiv de sărbătoare aici, la Lincoln Park Zoo", a declarat purtătorul de cuvânt Anna Cieslik. "Am fost destul de norocoşi să întâmpinăm mai mulţi mânji de zebră Grevy în ultimii ani şi suntem încântaţi să jucăm un rol în creşterea continuă a populaţiei acestei specii pe cale de dispariţie."
 
În sălbăticie au mai rămas mai puţin de 2.000 de zebre Grevy, deoarece vânătoarea şi pierderea habitatului au afectat populaţia, potrivit grădinii zoologice.
 
Cea mai mare dintre speciile de zebre, zebrele Grevy au înregistrat un declin al populaţiei de 54% în ultimele trei decenii, potrivit African Wildlife Foundation.
 
Puiul s-a născut ca parte a Planului de supravieţuire a speciilor de zebre Grevy, despre care oficialii grădinii zoologice spun că este "un efort de colaborare pentru gestionarea populaţiei între instituţiile Asociaţiei Grădinilor Zoologice şi a Acvariilor".
 
Dungile roşiatice-maronii ale puiului de zebră vor deveni negre când va creşte, iar oficialii grădinii zoologice se aşteaptă ca aceasta să ajungă la aproximativ 850 de kilograme la vârsta adultă - o mare diferenţă faţă de greutatea de 105 kilograme pe care o avea la naştere, potrivit CNN.
 
Zebrele alăptează timp de aproximativ 275 de zile, după o gestaţie şi o naştere de aproximativ 390 de zile, potrivit Lincoln Park Zoo.
 
În timp ce nou-născutul ar putea alerga la doar o oră după ce s-a născut, ea va fi în continuare dependentă de mama sa pentru primele şapte luni de viaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici