Un revolver care i-a aparţinut gangsterului Al Capone, scos la licitaţie în luna iunie

Un revolver care i-a aparţinut gangsterului american Al Capone va fi scos la vânzare de un colecţionar privat, în cadrul unei licitaţii online ce va avea loc pe 22 iunie.

334 afișări
Imaginea articolului Un revolver care i-a aparţinut gangsterului Al Capone, scos la licitaţie în luna iunie

Un revolver care i-a aparţinut gangsterului Al Capone, scos la licitaţie în luna iunie

Potrivit specialiştilor, revolverul, un model Colt 38, ar putea fi vândut pentru suma de 70.000 de lire sterline (115.000 de dolari), informează express.co.uk.

Pistolul a fost fabricat în mai 1929, după ce renumitul gangster din Chicago a ordonat asasinarea a şapte dintre rivalii săi, în cadrul operaţiunii ce a rămas în istorie sub numele de "Masacrul de Sfântul Valentin" ("St. Valentine's Day Massacre").

Revolverul va fi însoţit de o scrisoare semnată de cumnata lui Al Capone, care confirmă autenticitatea pistolului.

Al Capone, supranumit "Scarface", a dominat lumea interlopă din Chicago în perioada prohibiţiei. Arestat în 1931 pentru evaziune fiscală, celebrul mafiot a murit în închisoare în 1947.

În cadrul licitaţiei de pe 22 iunie va fi scos la vânzare un alt revolver, care i-a aparţinut banditului Thomas Coleman "Cole" Younger, membru al bandei lui Jesse James, alături de fraţii lui, Frank şi Jesse. Acest pistol ar putea fi vândut cu suma de 85.000 de lire sterline (139.700 de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici