Un şarpe joacă teatru când se simte ameninţat. Reptila „face pe moarta” într-un video viral

  • Deşi arată periculos, şarpele din imagini este neveninos şi sperios.
  • Şarpele cu rât de porc, cunoscut ca şi vipera sâsâitoare sau şarpele-zombi, are nişte abilităţi remarcabile. Dacă se simte ameninţată, reptila se preface rănită şi apoi „face pe moarta”, dar nu oricum, ci are un întreg repertoriu demn de un film horror.
  • Clipul a devenit viral pe Facebook: în doar patru zile are 43 de milioane de accesări.
19389 afișări
Imaginea articolului Un şarpe joacă teatru când se simte ameninţat. Reptila „face pe moarta” într-un video viral

Captură video Facebook/ Wildlife Resources Division - Georgia DNR

Deşi şerpii par şi deseori sunt periculoşi, unii dintre ei sunt inventivi şi se sperie de prădători şi de oameni. Dar au un as în mânecă: se prefac morţi. 
 
Seamănă cu o cobră, dar este fricos şi se încolăceşte de spaimă cât ai zice „peşte”! Se hrăneşte cu amfibieni şi încearcă să nu se facă observat.
 
Când se simte în pericol îşi mişcă haotic corpul, respiră adânc şi apoi expiră scoţând un sâsâit puternic.  Dacă asta nu funcţionează, atunci se răsuceşte pe spate şi se preface că îşi dă duhul în chinuri. Doar joacă teatru! După ce pericolul a trecut, îşi revine. 
 
Totuşi, trucurile lui nu se opresc aici. Regurgitarea, defecarea, sângerarea din gură sunt alte acte scenice, printre altele. Toate formează un „spectacol” menit să-i salveze viaţa reptilei. 
 
Filmuleţul a fost postat pe Facebook de către salvatorii de animale sălbatice de la o rezervaţie din Georgia, SUA. La finalul postării, aceştia recomandă oamenilor să  nu deranjeze/ să agreseze reptile.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici