Un site care anunţa "cel mai bun job din lume", blocat de candidaţi

Autorităţile din Queensland au publicat pe internet un anunţ pentru un post catalogat drept "cel mai bun job din lume", însă serverul site-ului a picat după ce 25.000 de persoane au încercat să îl acceseze într-o singură oră, relatează 20minutes.fr.

175 afișări
Imaginea articolului Un site care anunţa "cel mai bun job din lume", blocat de candidaţi

Un site care anunţa "cel mai bun job din lume", blocat de candidaţi (Imagine: www.20minutes.fr)

Conform anunţului, candidatul ales va trebui să se plimbe timp de şase luni pe insula Hamilton, situată pe marea barieră de corali, să hrănească peştii, să facă scufundări şi să ţină un blog despre aceste experienţe, publicând poze şi înregistrări video. El va primi 76.000 de euro şi va avea plătit un bilet de avion de acasă până pe insulă.

Câştigătorul, care va fi cazat într-o vilă cu trei camere şi cu piscină, trebuie să fie un bun înotător, să ştie engleză şi să aibă abilităţi de comunicare.

"Trebuie să aloce timp şi pentru a vorbi cu presa despre ce se întâmplă pe insulă. Candidaţii nu trebuie să fie prea timizi, trebuie să iubească marea, soarele şi activităţile în aer liber", a declarat premierul interimar al Queensland, Paul Lucas, calificând oferta drept "cel mai bun job din lume".

El a mai explicat că această iniţiativă face parte dintr-o campanie care are drept scop menţinerea industriei turistice din Queensland în contextul crizei economice actuale, costurile programului fiind de 18 miliarde de dolari.

Anunţul s-a publicat marţi şi foarte mulţi s-au înghesuit să se înscrie pentru a obţine această slujbă.

Purtătorul de cuvânt al statului australian Queensland a anunţat miercuri că site-ul "a picat" după ce "într-o singură oră 25.000 de persoane au încercat să se conecteze".

"Suntem inundaţi de cereri, marţi au fost aproximativ 300.000 de vizitatori pe site", au spus reprezentanţii autorităţilor locale, citaţi de site.

Tehnicienii lucrează în momentul de faţă la site, care ar trebui, de miercuri, să funcţioneze din nou.

Înainte ca serverul să pice, doar 350 de candidaturi au putut fi înregistrate. Candidaturile valabile pot veni din toate ţările lumii pe site-ul www.islandreefjob.com. Oferta e valabilă până pe 22 februarie. La începutul lui mai va fi o selecţie finală pe insula Hamilton, la care vor participa 11 candidaţi selectaţi din totalul aplicanţilor.

Câştigătorul va merge la lucru începând cu 1 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici