Un tablou de Modigliani, vândut la licitaţie cu 6,5 milioane de euro

Un tablou din 1919 al pictorului italian Amedeo Modigliani, care îl reprezintă pe colecţionarul Roger Dutilleul, a fost vândut la licitaţie, miercuri, la Paris, cu suma de 6,5 milioane de euro, potrivit casei Sotheby's.

82 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Modigliani, vândut la licitaţie cu 6,5 milioane de euro

Un tablou de Modigliani, vândut la licitaţie cu 6,5 milioane de euro (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Exceptând taxele, licitaţia a început de la suma de 5,7 milioane de euro. Tabloul fusese evaluat de specialişti la o sumă cuprinsă între 7 şi 9 milioane de euro.

Tabloul a fost realizat cu puţin timp înainte de moartea lui Modigliani, din cauza unei tuberculoze, în ianuarie 1920, la vârsta de 35 de ani. Roger Dutilleul a fost unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Modigliani.

Întrucât Modigliani (1884 - 1920) a avut o viaţă scurtă şi nu a lăsat în urma sa prea multe tablouri, operele sale apar destul de rar la licitaţii şi trezesc de fiecare dată interesul colecţionarilor de artă.

În iunie, la Londra, un portret pictat de Modigliani reprezentându-l pe negustorul de artă Paul Guillaume a fost vândut cu suma de 7,9 milioane de euro (cu taxe incluse).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici