Un tribunal din Rusia a interzis distribuirea unei fotografii în care liderul rus Vladimir Putin este parodiat

Un tribunal din Rusia a interzis distribuirea unei fotografii în care liderul rus Vladimir Putin apare machiat, inducând ideea unui clown gay, scrie The Independent.

5414 afișări
Imaginea articolului Un tribunal din Rusia a interzis distribuirea unei fotografii în care liderul rus Vladimir Putin este parodiat

Cum arată fotografia pe care Putin o vrea scoasă de pe internet. Liderul rus, UMILIT de internauţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Rusia reacţionează dur la imaginile cu Putin ”clown-ul gay”, iar acum le interzice internauţilor să mai posteze altfel de imagini, în ceea ce Kremlinul numeşte ”extremism pe internet”.

Acum, publicaţiile din Rusia întâmpină dificultăţi în a prezenta corect imaginea în cauză, din cauza interdicţiei. 

Fotografia a fost cel mai bine descrisă săptămâna trecută de Guvernul din Rusia, care a introdus-o pe lista ce constituie ”extremism”.

Item 4071: O fotografie cu o persoană care seamănă cu Putin ”cu ochii machiaţi şi buzele rujate”, pe care apare o insultă împotriva persoanelor anti-gay, implicând ”presupusa orientare non-standard a preşedintelui Federaţiei Ruse”.

 

 

Posterul a devenit popular în 2013, după ce Rusia a dat o lege care interzicea ”propaganda” către copii despre ”relaţiile sexuale netradiţionale”, iar protestatarii pro drepturi ale persoanelor gay au fost bătuţi şi arestaţi.

Dar imaginile cu ”Putin gay” s-au înmulţit în mediul virtual din cauza interdiciţiilor din Rusia asupra libertăţii sexuale şi libertăţii discursului în online, din ultimii ani.

Totuşi, alte site-uri cred că imaginea interzisă este aceasta: 

 

Saga fotografiei interzise a început de fapt în urmă cu câţiva ani, când un bărbat a postat o serie de imagini ofensatoare la adresa liderului rus, pe o pagină de Facebook.

 

Imaginile includeau îndemnuri rasiste, anti-imigranţi, potrivit Radio Free Europe. Bărbatul a fost acuzat anul trecut, conturile sale de social media fiind închise, iar acesta a fost plasat într-un centru pentru îngrijiri psihiatrice.

 

Un an mai târziu, multe dintre imaginile pe care bărbatul le distribuise au fost adăugate pe lista de ”materiale extremiste” ale guvernului - care conţine mii de astfel de itemi, inclusiv itemul 4071, adică ”Putin clown-ul gay”.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici