Uniforme ca în lagărele de concentrare din timpul Holocaustului, vândute de o casă de modă de lux. FOTO

O casă de modă de lux şi-a cerut iertare, după ce a fost criticată pentru că a scos la vânzare o linie vestimentară care semăna izbitor de mult cu uniformele din lagărele de concentrare din timpul Holocaustului, scrie CNN.

817 afișări
Imaginea articolului Uniforme ca în lagărele de concentrare din timpul Holocaustului, vândute de o casă de modă de lux. FOTO

Uniforme ca în lagărele de concentrare din timpul Holocaustului, Luxury fashion brand Loewe pulls outfit resembling concentration camp uniforms

Loewe, o casă de modă de lux din Spania, a scos la vânzare piesele vestimentare în cadrul unei colecţii care a fost lansată pe 14 noiembrie. Colecţia a fost inspirată de artisul William De Morgan. Preţurile articolelor vestimentare ajung până la 5.000 de dolari.

Majoritatea celor care au criticat piesele vestimentare, precum Diet Prada, o organizaţie care monitorizează abuzurile din industria modei, au susţinut că există similarităţi între îmbrăcămintea casei de modă şi uniformele purtate de oamenii din lagărele de concentrare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unable to see anything but concentration camp uniforms in this $1,840 ensemble from @loewe ‘s William De Morgan capsule, a collection meant to “capture a freedom of imagination”. But with the particular stripe proportions and layout, uniform-style garments, and prominent chest patches, there’s not actually much left to the imagination when the resulting look is so uncannily disturbing. Fast fashion retailers like Urban Outfitters and Zara have had similar products slip through the cracks, which were generally blamed on third-party vendors and swiftly destroyed. Loewe has week-old comments calling this out on post featuring a black and white image from @britishvogue ... when will we see a response? • #Loewe #jwanderson #williamdemorgan #loewewilliamdemorgan #britishvogue #capsulecollection #fashion #designer #luxury #luxurybrand #fail #insensitive #holocaust #holocaustmemorial #uniform #prisoner #stripes #stripeshirt #pajamas #history #wwii #loewebag #jwandersonconverse #jwandersonxuniqlo #fashionfail #zara #urbanoutfitters #model #news #dietprada

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Nov 22, 2019 at 8:06am PST

Reprezentanţii Loewe şi-au cerut iertare pe contul de Instagram al brand-ului şi au retras produsele de pe site-ul official al companiei,transmite CNN. 

„Nu a fost intenţia noastră să jignim şi ne cerem iertare dacă am fost insensibili cu privire la aceste momente istorice sacre. Produsele oferite au fost retrase de la vânzare”, a scris compania pe Instagram.

Totuşi, aceasta nu este prima data când o companie este aspru criticată pentru vânzarea unor produse care amintesc de Holocaust.

Zara, o altă companie din Spania, şi-a cerut iertare în 2014 după ce a vândut un tricou care avea imprimată o stea galbenă, similară cu a celor care apăreau pe uniformele folosite în lagărele de concentrare.

Compania a declarat ulterior că articolul vestimentar a fost de fapt inspirat din filmele western.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici