Următorul album lansat de Beyonce se va intitula "4"

Beyonce a anunţat că cel de-al patrulea album de studio al său se va intitula "4", iar acest titlu i-a fost sugerat de către fani.

134 afișări
Imaginea articolului Următorul album lansat de Beyonce se va intitula "4"

Următorul album lansat de Beyonce se va intitula "4" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Oriunde mă uitam, vedeam că ei îi spun «4»", a declarat cântăreaţa americană într-un interviu acordat revistei Billboard.

"Aveam un cu totul alt concept şi un cu totul alt titlu, dar constatam de fiecare dată că fanii iubeau titlul «4» şi apoi mi-am spus că ar fi un lucru cu adevărat drăguţ să îi las să aleagă ei titlul noului meu album", a adăugat Beyonce.

Numărul patru are şi numeroase semnificaţii de ordin personal pentru Beyonce.

"Cu toţii avem numere speciale în vieţile noastre, iar 4 este numărul meu. Este data la care m-am născut. Ziua de naştere a mamei mele şi cele ale multora dintre prietenii mei sunt tot pe data de 4. Iar eu m-am căsătorit pe 4 aprilie", a explicat cântăreaţa americană.

Beyonce a declarat că cele mai multe dintre piesele incluse pe noul ei album au fost inspirate de muzica lui Fela Kuti, considerat un pionier al stilului afrobeat.

"Am înregistrat peste 60 de cântece: tot ce îmi doream să încerc, am încercat. Am fost inspirată de Fela Kuti. Am înregistrat cu grupul din «Fela!» (musicalul de pe Broadway inspirat din viaţa acestui muzician, n.r.) timp de câteva zile. Ceea ce am învăţat de la Fela este libertatea artistică", a adăugat artista americană.

Noul album - "4" - va fi lansat pe piaţă în luna iunie. Precedentul material de studio înregistrat de Beyonce s-a intitulat "I Am... Sasha Fierce" şi a fost lansat în 2008.

Beyonce Knowles, în vârstă de 29 de ani, a devenit celebră la sfârşitul anilor '90 în calitate de membră a Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat "Dangerously in Love", care conţine două dintre hiturile artistei, "Crazy in Love" şi "Baby Boy". Discul a devenit un album de succes al anului şi a fost recompensat cu cinci premii Grammy. După desfiinţarea trupei Destiny's Child, în 2005, Beyonce a lansat un al doilea album solo, intitulat "B'Day", în anul 2006. Albumul a debutat pe prima poziţie în topul Billboard şi a inclus piese de mare succes precum "Déjà Vu", "Irreplaceable" şi "Beautiful Liar". Cel de-al treilea album de studio al cântăreţei, "I Am... Sasha Fierce", lansat în noiembrie 2008, conţine hitul "Single Ladies (Put a Ring on It)" şi i-a adus artistei alte şase premii Grammy. De altfel, Beyonce este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee - trei ca membră a grupului Destiny's Child şi alte 13 în calitate de artistă solo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici