Utilizarea anestezicului descoperit în vila lui Michael, restricţionată de autorităţi

Anestezicul Propofol, descoperit în vila lui Michael Jackson din Los Angeles, după decesul acestuia, ar putea fi inclus de US Food and Drug Administration în lista substanţelor cu utilizare controlată, implicând restricţii severe în ceea ce priveşte prescrierea şi distribuţia lui, potrivit nme.com.

32 afișări
Imaginea articolului Utilizarea anestezicului descoperit în vila lui Michael, restricţionată de autorităţi

Utilizarea anestezicului descoperit în vila lui Michael, restricţionată de autorităţi

Surse din anturajul celebrului star susţin că acest medicament, comercializat sub numele de Diprivan, era folosit de Michael Jackson pentru a putea să adoarmă mai uşor. Diprivan poate să genereze dependenţă şi a fost asociat cu tot mai multe decese în ultimii ani. Propofolul este un medicament cu acţiune rapidă, folosit în anestezia generală şi care ar trebui să se găsească doar în spitale şi în alte instituţii de acest tip.

Procesul de includere a acestui medicament pe lista substanţelor controlate poate fi destul de lung. Pe această listă se află deja substanţe precum heroina şi codeina.

Presa americană informa în urmă cu câteva zile că doctorul Conrad Murray, medicul personal al lui Michael Jackson, este anchetat de poliţia din Los Angeles, care încearcă să afle ce medicamente i-a prescris acesta starului şi rolul pe care tratamentele le-au avut în decesul celebrului cântăreţ.

Printre aceste probe se află medicamentele găsite de anchetatori la reşedinţa starului, printre care şi flacoanele cu Propofol, un suport pentru perfuzii şi un tub de oxigen.

Miercuri, site-ul TMZ.com a anunţat că poliţia din Los Angeles tratează în prezent moartea lui Michael Jackson ca o crimă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici