Vezi aici câştigătorii premiilor American Music Awards - GALERIE FOTO

Michael Jackson a fost distins postum, duminică, cu patru American Music Awards, în timp ce tânăra cântăreaţă de muzică country Taylor Swift a primit cinci trofee, inclusiv cel pentru artistul anului.

88 afișări
Imaginea articolului Vezi aici câştigătorii premiilor American Music Awards - GALERIE FOTO

Green Day (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre ceilalţi artişti care au primit mai multe premii la această gală se numără Jay-Z şi formaţia Black Eyed Peas, cu câte două trofee fiecare.

Swift, în vârstă de 19 ani, a fost desemnată cea mai bună artistă la categoriile "pop/rock" şi "country", precum şi cel mai bun artist la categoria "adult-contemporary", iar materialul său discografic din 2008, "Fearless", a fost numit cel mai bun din SUA anul acesta, precum şi cel mai bun album de muzică country.

Swift a acceptat premiile sale live, via satelit, din culisele Wembley Arena din Londra, unde ea va concerta luni seară.

"Muzica nu a fost niciodată o competiţie", a declarat Swift, după ce a câştigat premiul pentru artistul anului. Ea a mai spus că este o "onoare inimaginabilă" să fie inclusă în aceeaşi categorie cu Jackson, ea mulţumind familiei regretatului artist.

Jackson a fost desemnat cel mai bun artist la categoriile "pop/rock" şi "soul/R&B", în vreme ce colecţia sa de hituri "Number Ones" din 2003 a câştigat premiile la aceleaşi două categorii. Discul este al doilea cel mai bine vândut album de anul acesta, din SUA.

Fratele lui Michael, Jermaine, acompaniat de fii săi, Jeremy, Jaafar şi Jermajesty, a acceptat premiul în onoarea regretatului artist. La un moment dat, el a mulţumit lui Allah pentru "binecuvântarea întregii familii".

Rapperul Eminem, care, în mod excepţional, a apărut la o gală de decernare de premii, a avut patru nominalizări, dar a plecat acasă cu mâna goală.

Cântăreaţa glam-pop Lady Gaga, trupa rock Kings of Leon şi rapperulT.I., care au avut fiecare câte trei nominalizări, nu au primit, de asemenea, nicio distincţie.

Formaţia Black Eyed Peas a fost câştigătoare la categoriile "cel mai bun grup pop/rock" şi "soul/R&B".

Jay-Z a câştigat premiul pentru cel mai bun artist şi cel mai bun album, la categoriile "rap/hip-hop".

Soţia sa, Beyonce, care se afla la Dublin pentru un show, a fost desemnată cea mai bună artistă la categoria "soul/R&B".

Trioul punk rock Green Day a câştigat premiul pentru cel mai bun artist alternative. Rascal Flatts a câştigat, pentru al patrulea an consecutiv, premiul pentru cea mai bună trupă country.

Artiştii nominalizaţi la American Music Awards sunt aleşi în funcţie de difuzările radio şi de vânzările de albume, iar publicul îi poate vota online. Acesta este şi motivul pentru care Jackson a avut atât de multe nominalizări, în ciuda faptului că, înainte de a muri, nu lansase niciun material nou de mulţi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici