- Home
- Life-Inedit
- (12.01.2020, 08:39)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Viaţa renaşte din cenuşă în Australia. Primele plante apărute după incendii. FOTO
Fotograful australian Murray Lowe a surprins în imagini primele plante care s-au regenerat în urma incendiilor ce au devastat continentul, relatează BBC.
Urmărește
12919 afișări
Murray Lowe. Sursa: Twitter
Incendiile fără precedent care au devastat Australia în ultima perioadă au ars peste 6,3 milioane de hectare, afectând zone uriaşe din mediul natural al ţării. Începând cu luna septembrie, au murit milioane de animale, peste o jumătate de miliard la număr, dar şi nenumăraţi copaci şi alte forme de vegetaţie, a relatat BBC.
Există însă şi veşti îmbucurătoare, care arată că viaţa renaşte din cenuşă în unele zone arse recent. Fenomenul a fost surprins în imagini de fotograful local Murray Lowe, care investiga modul în care focul a afectat tufişurile din apropierea casei sale din Kulnura, de pe coasta centrală, New South Wales. El a descoperit ierburi verzi şi frunze de trandafir care au răsărit printre trunchiurile arse ale arborilor.
In some recently burned areas in Australia,signs of life are returning. Murray Lowe found rose-colored leaves & green grass sprouting through burnt tree trunks.
Full story-https://t.co/T2bqhd8EX6#Australia #nature #AustraliaBushfires
Although, Australia is still on fire! 😣 pic.twitter.com/kygQfKX7B1— Swati Singh (@Swati2610) January 12, 2020ULTIMELE ȘTIRI
România intră în Schengen. Klaus Iohannis anunță aderarea României: „Calea noastră este europeană”
Comisia Europeană: Un spaţiu Schengen robust întăreşte unitatea UE şi face UE mai puternică în lume
Joe Biden comută 1.500 de pedepse şi graţiază 39 de persoane într-o singură zi
Zelenski: Invitaţia NATO ar trebui să cuprindă întreg teritoriul Ucrainei
Trecând prin Kulnura, s-a oprit la marginea Parcului Naţional Dhurag, într-o comunitate restrânsă, care a supravieţuit în mare parte incendiului. „Cenuşa se ridica în aer la fiecare pas, în timp ce ne plimbam printre trunchiurile copacilor, într-o linişte înfricoşătoare pe care numai nişte focuri de această intensitate o pot lăsa în urmă”, a explicat Lowe. Descoperirea urmelor de viaţă vegetală „a fost semnul reînnoirii pe care o căutam. Am fost martorii renaşterii unei păduri din cele pentru care Australia este atât de cunoscută", a adăugat.
Fotografiile au fost distribuite de mii de ori pe reţelele de socializare, după ce Lowe, în vârstă de 71 de ani, le-a postat luni şi a oferit oamenilor de pretutindeni speranţa că efectul devastator al incendiilor nu este ireversibil.
As bushfires continue to ravage Australia, this photographer entered one of the scorched areas and was shocked to find life growing back in the recently burned areas
— Brain-Sharper (@sharper_brain) January 11, 2020
Via: 📷 Murray Lowe Photography#australia #bushfires #heartwarming pic.twitter.com/oaCb9vCtaZ
Parcul naţional Dhurag, de 14.850 de hectare, care rămâne închis din cauza ameninţării incendiilor, găzduieşte mai multe specii găsite doar în sud-vestul Australiei.
Dr. Kimberley Simpson, expert în ecologie la Universitatea din Sheffield, a explicat că o astfel de recuperare naturală este ceva perfect normal, întrucât pământul protejează unele rădăcini şi muguri ai plantelor, din care acestea renasc ulterior. De fapt, condiţiile de creştere sunt optime după un incendiu pentru puieţii mici, din cauza luminii abundente şi a nutrienţilor eliberaţi din cenuşă. Dr. Simpson a explicat că este ceva „obişnuit să observăm o înverzire rapidă a solului după un incendiu”.
Regenerarea totală a vegetaţiei australiene va avea loc peste ani, iar unele specii vor avea nevoie de perioade de timp mai lungi pentru a se dezvolta.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump va fi numit pentru a doua oară „Persoana anului” de către Time Magazine
Citește pe www.zf.ro: De ce trebuie să vindem motorina la preţuri internaţionale şi nu la 1 leu pe litru?
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Imagini impresionante: Incendiile devastatoare din Australia, proiectate pe zidurile Operei din Sydney - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Comisia Europeană felicită aderarea Bulgariei și României în spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025: „Este o zi de bucurie pentru întreaga noastră Uniune”
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali a început să plângă în biserică. Imagini copleșitoare cu milionarul în momentul în care s-a prăbușit emoțional în fața icoanelor
PROSPORT.RO
CNA a penalizat una dintre marile televiziuni din România! Care sunt motivele pentru care au întrerupt emisia
CANCAN.RO
Ireal din ce este făcut laptele vegetal din comerț, de fapt. Dragoș Pătraru: „E mai dăunător decât o găleată cu mititei”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe