VIDEO | Celebra actriţă Jane Fonda, arestată la Washington pentru a patra oară în ultima lună

Actriţa americană Jane Fonda, în vârstă de 83 de ani, a fost arestată a patra oară în ultima lună la un protest organizat în Washington, vineri, şi şi-a petrecut noaptea după gratii, potrivit tmz.com.

1524 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Celebra actriţă Jane Fonda, arestată la Washington pentru a patra oară în ultima lună

VIDEO | Celebra actriţă Jane Fonda, arestată la Washington pentru a patra oară în ultima lună

Vineri, Jane Fonda a fost arestată pentru a patra oară în faţa Capitoliului american, pentru că a participat la o demonstraţie neautorizată. Alături de ea au fost arestate alte 45 de persoane, printre care s-au numărat actriţele Catherine Keener şi Rosanna Arquette şi actorii Ted Danson şi Sam Waterson.

Fonda, câştigătoare a două premii Oscar, a declarat în urmă cu peste patru săptămâni că va face astfel încât să fie arestată în fiecare zi de vineri pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice.

 

 

 

Astfel, începând din 11 octombrie, Fonda a fost arestată în fiecare vineri.

La fel ca în săptămânile precedente, lui Fonda i s-au pus cătuşe şi a fost urcată într-o dubă de poliţie. De data aceasta, veterana actriţă şi-a petrecut noaptea după gratii.

 

 

 

Jane Fonda a anunţat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că s-a simţit inspirată "de mişcarea incredibilă creată de tineretul nostru".

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face faţă schimbărilor climatice.

Fonda a câştigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul "Klute" al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obţinut pentru partitura din drama "Coming Home/Întoarcerea acasă", semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului şi pentru cauza femeilor şi pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciţii de fitness în anii 1980.

Foto: Hepta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici