- Home
- Life-Inedit
- (29.05.2017, 14:04)
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
VIDEO Cum să aprinzi un foc cu bateria telefonului mobil. Un truc care îţi poate salva viaţa
Închipuie-ţi următorul scenariu: te afli singur în pădudre, se înnoptează şi trebuie să aprinzi de urgenţă un foc înainte să îngheţi de frig. Dacă ai şi telefonul mobil la tine, este bine. Utilizând un cuţit şi bateria de litiu a telefonului, vei putea aprinde un foc de urgenţă, acesta fiind şi un semnal puternic care ar putea să îţi salveze viaţa.
1872 afişări

VIDEO Cum să aprinzi un foc de urgenţă cu bateria telefonului mobil
În situaţii disperate, utilizarea bateriei de litiu a telefonului pentru a aprinde un foc poate fi o tehnică salvatoare.
Cu toate acestea, trebuie procedat cu atenţie, întrucât bateria pe bază de litiu este extrem de periculoasă şi toxică. Această metodă trebuie să fie folosită doar în ultimă instanţă.
Sunt două modalităţi pentru a aprinde focul după ce ai scos bateria din telefon.
Prima variantă: Încearcă să creezi o scânteie dacă bateria telefonului mai are încă energie în ea. Ia un obiect conductor, precum un cuţit cu mâner de cauciuc sau plastic, şi atinge polii negativi şi pozitivi ai bateriei cu lama pentru a crea scântei pentru foc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prima reacție a Rusiei după ce Joe Biden a devenit oficial președintele SUA
-
Vaccinare România 20 ianuarie. Peste 38.000 de persoane vaccinate miercuri, aproape 3.200 cu doza de rapel. Câţi români au fost imunizaţi
-
Kamala Harris a jurat pe două Biblii când a depus jurământul pentru funcţia de vicepreşedinte a SUA
-
FOTO Explozie puternică în cartierul latin din Madrid UPDATE: Cel puţin trei persoane au murit. Mii de persoane au fost evacuate
A doua variantă: Dacă bateria telefonului nu mai are deloc energie, plaseaz-o pe grămada de vreascuri care vrei să ia foc şi străpunge-o rapid cu un obiect ascuţit. Acest gest va scurtcircuita bateria producând temperaturi extreme care vor aprinde materialele cărora vrei să le dai foc. În timpul acestui proces, ai grijă să îţi acoperi nasul şi gura cu un material pentru a nu inspira substanţele toxice.
Iată paşii explicaţi într-un videoclip:



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






ULTIMA ORǍ
vezi mai multe