VIDEO Imagini inedite cu o adunare a cerbilor lopătari la marginea unei păduri din Arad

Mai mulţi cerbi lopătari au fost filmaţi în timp ce se adună la marginea unei păduri din Parcul Natural Lunca Mureşului. În momentul în care realizează că sunt oameni în apropiere, cerbii fug în pădure.

855 afișări
Imaginea articolului VIDEO Imagini inedite cu o adunare a cerbilor lopătari la marginea unei păduri din Arad

VIDEO Imagini inedite cu o adunare a cerbilor lopătari la marginea unei păduri din Arad

Filmarea a fost realizată în Parcul Natural Lunca Mureşului, administrat de Regia Naţională Romsilva.

„Cerbi lopătari surprinşi, zilele trecute, de colegul nostru, Alin Ruja, în Parcul Natural Lunca Mureşului. O mica adunare, la marginea pădurii. Cerbul lopătar (Dama dama) este o specie introdusă din bazinul mediteranean în multe ţări, şi, iată, şi în România. Acesta poate fi întâlnit în multe tipuri de habitate (mai cu seamă în zone de şes): păduri, terenuri agricole, pajişti, adică acolo unde găsesc cu uşurinţă hrană: ierburi, scoarţa arborilor, lăstari etc. Apectul maroniu cu petele albe al blănii sale îl ajută să se camufleze cu uşurinţă, chiar şi pe perioada iernii, şi să nu fie zărit de prădători - printre care se numără şacalii şi câinii hoinari”, au explicat reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Parcul Natural Lunca Mureşului are o suprafaţă de 17.455 de hectare şi se întinde de-a lungul râului Mureş, de la limita municipiului Arad până la graniţa româno-maghiară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici