VIDEO | Premieră în România: Grup de păsări Flamingo, în Delta Dunării

  • Zece păsări Flamingo au ajuns în Delta Dunării, într-o scurtă vizită.
  • Imaginea, din 13 iunie, cu cei 10 flamingo din zona Melea Sacalin a fost publicată pe Facebook de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
  • Acesta este grupul cu cel mare număr de păsări flamingo observaţi în România în ultimul secol.
2784 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Premieră în România: Grup de păsări Flamingo, în Delta Dunării

Mai multe exemplare de Flamingo au ajuns în premieră în România Sursa: ARBDD

UPDATE: Păsările Flamingo încă se află în Deltă. Zece exemplare de păsări Flamingo, cel mai numeros grup în ultimul secol, au ajuns în Delta Dunării, informează Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
 
 
 
„Prezenţa acestora a fost de scurtă durată şi nu au putut fi monitorizaţi. Astfel de observaţii au mai fost făcute sporadic şi în anii anteriori, în zona de coastă a Mării Negre din RBDD, dar nu în număr aşa de mare (doar 3-4 exemplare). Specia este cuibăritoare în Bazinul Mediteraneean, cu coloniile cele mai apropiate de România în Grecia, Turcia sau Muntenegru (salina Ulcinij)“.
 
„În România pasărea apare foarte rar, în special în sud- estul ţării, în numere mici, prima semnalare aici fiind în anul 1900. Se remarcă faptul că flamingii prezintă o mobilitate ridicată în afara perioadei de reproducere. Astfel, pe baza păsărilor inelate, indivizi capturaţi în zona Camargue (Franţa) aparţineau populaţiilor din Estul Mării Mediterane, din Egipt, Liban, Grecia Turcia. Totodată, accidental specia poate fi observată chiar şi în nordul continentului, în Peninsula Scandinavă“, se arată în textul postat alături de fotografie.
 
Acesta este grupul cu cel mare număr de indivizi de flamingo observaţi în România în ultimul secol, după ce în 2020 au mai fost făcute semnalări ale unor specii rare de păsări pentru RBDD. Spre exemplu, în luna martie au fost apărut exemplare de Cocor pitic (Grus virgo) în zona de nord a rezervaţiei şi în zona ucraineană a Deltei Dunării. 
 
 
                     
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici