VIDEO Ruşii au sărbătorit în club învestirea lui Trump / Piesa "Trumplissimo America! "şi burgerul Trump

Cu douăzeci şi patru de ore înainte de învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA,câteva zeci de oameni înghesuiţi într-un club de noapte din Moscova au început petrecerea în onoarea preşedintelui Statelor Unite. Piesa "Trumplissimo America!" a răsunat în veselie şi forfotă.

1228 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ruşii au sărbătorit în club învestirea lui Trump / Piesa "Trumplissimo America! "şi burgerul Trump

VIDEO Ruşii au sărbătorit deja învestirea lui Trump, în club:Piesa "Trumplissimo America! "şi burgerul Trump (Imagine: Hepta / Arhiva Foto Mediafax)

"Trump, Trump/ Este de necrezut./ Trump, Trump,/ El este un superman,/ Trump, Trump, simbol al Americii./ Trump, Trump, el este cu adevărat preşedinte"- iată versurile cântecului "Trumplissimo America! ", pe care cheflii l-au auzit, joi, în clubul Arbat 13. Piesa este compusă de un cântăreţ în vârstă de 82 de ani, pe nume Willi Tokarev, născut în Rusia, care cântă în limba engleză.

Willi Tokarev, cântăreaţul de 82 de ani, care a emigrat în SUA la mijlocul anilor 1970, a cântat pe o scenă mică, cu steagurile ruseşti şi americane agăţate în spatele lui. Tokarev, al cărui prenume real este Vilen, un cuvânt "portmanteau" care face referire la Vladimir Lenin, a declarat pentru Associated Press că a scris piesa "Trumplissimo America!" pentru prietenii săi care-l cunosc pe Trump şi care i-au cerut să scrie o melodie în onoarea noului preşedinte al Americii, transmite time.com.

Micul club de jazz, situat la o aruncătură de băţ de turnul din era stalinistă care adăposteşe Ministerul de externe rus, nu este singurul loc din Rusia, pe care Ronald Reagan o asocia unui "imperiu malefic", în care ruşii au ţinut toast-uri în numele lui Trump.

Vis-a-vis de ambasadei SUA, în centrul Moscovei, magazinul Armatei Ruse a pus un afiş cu poza viitorului preşedinte al SUA. Patronii făceau publicitate reducerii valabile în ziua inaugurării lui Trump. Reducere de 10 % pentru angajaţii ambasadei şi pentru cetăţenii americani.

"Ruşii sărbătoresc mult. Celebrăm sărbătorile ruseşti, sărbătorile străine. Îi urăm bun venit pentru că nu e un secret că ruşii s-au bucurat că Trump a câştigat,", a afirmat proprietarul clubului Arbat 13, Igor Khaletsky, atunci când a fost întrebat de ce ruşii ar dori să petrească în onoarea unui preşedinte SUA.

Petrecerea prin care moscoviţii l-au salutat pe Trump, desfăşurată în clubul de jazz underground, chiar lângă şoseaua turistică principală din Moscova, a atras o mulţime de curioşi: turisti canadieni, un antrenor personal american, prietenii ruşi ai artiştilor care au urcat pe scenă, şi proprietarul unui restaurant numit "Trump", dintr-un oraş de provincie rusesc.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu obscure recitaluri de jazz rusesc, comedianţi stand-up, o trupa rusească numită "Trump Band" şi un adolescent care a crescut în Statele Unite şi a cântat o versiune karaoke a piesei "Strangers in the Night".

Trump Band cântă în fiecare weekend într-un restaurant din Tula, un oraş aflat la 170 km înspre sud de Moscova, în apropiere de locul de naştere al romancierului Lev Tolstoi. Proprietarul Natalya Palladicheva, care a deschis restaurantul în urmă cu doi ani, l-a numit Trump după cuvântul englezesc "trump", care înseamnă "atu (la un joc de cărţi)". Nu-i plăcea sunetul echivalentului rusesc. Împovărată după asocierea numelui restaurantului cu cel al lui Donald Trump, Palladicheva a introdus, după alegerile din noiembrie, un "meniu Donald Trump", care dispune de un hamburger de 18 cm. "Este o glumă desigur", a explicat Palladicheva în timp ce participa la petrecerea din la clubul de jazz. "Cu toţii ne dorim relaţiile dintre Rusia şi America să se îmbunătăţească, în special pentru Rusia".

La masa de vis-a-vis, doi bărbaţi de vârstă mijlocie, mâncau burgeri cu cârnaţi Bologna. Unul dintre ei, un antrenor personal din California, a spus că ar trebui să se numească "burgerul Trump".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici