Viitorul cumpărăturilor online. Cel mai mare retailer din lume testează noi modalităţi de livrare | FOTO

Inginerii companiei Amazon au fost fotografiaţi în timp ce testau în secret drone cu capabilităţi de livrare a coletelor, într-un sat din Marea Britanie.

2676 afișări
Imaginea articolului Viitorul cumpărăturilor online. Cel mai mare retailer din lume testează noi modalităţi de livrare | FOTO

Viitorul cumpărăturilor online. Cel mai mare retailer din lume testează noi modalităţi de livrare FOTO

Compania americană a reuşit să păstreze secret programul de testare a dronelor, prin interzicerea unui videoclip în anul 2016. Totuşi, ziarul The Mirror a fotografiat recent câteva teste ale companiei, făcute de echipa Amazon în Cambridgeshire.

Compania, care insistă că dronele vor putea livra pachetele clienţilor în doar 30 de minute, a refuzat accesul jurnaliştilor la locul unde se desfăşoară testele.

Inginerii Amazon testează drone în Cambridgeshire, Marea Britanie.

În 2013, fondatorul companiei, Jeff Bezos, a prezis că se va reuşi livrarea prin drone în următorii 5 ani: „Ştiu că pare SF, dar nu este. Se poate întâmpla în patru, cinci ani. Eu aşa cred.”

„Se va întâmpla şi va fi foarte distractiv”, a continuat Bezos. 

Dar timpul presupus a trecut şi nicio ţară nu a permis până acum această metodă.

Un obstacol major este siguranţa. Mai precis, există îngrijorări cu privire la ce se poate întâmpla atunci când dronele nu mai sunt vâzute de operatori şi cum pot acestea să evite alte obiecte zburătoare.

Dronele sunt criticate tot mai des, mai ales după incidentele care au dus la închiderea temporară a aeroporturilor Heathrow şi Gatwick din Londra.

Este posibil ca inginerii văzuţi de fotografii ziarului The Mirror să fi fost lucrând la îmbunătăţirea măsurilor de siguranţă.

Un expert afirmă că „dacă bateriile trebuie încărcate la fiecare oră, este nevoie de foarte multe drone şi de un sistem foarte bine pus la punct.”

Un alt motiv de îngrijorare este faptul că o armată de drone ar putea elimina locurile de muncă pentru oameni. „Oamenii au un avantaj. Ei ştiu unde locuiesc clienţii şi la ce sonerie să sune. Este foarte greu şi foarte costisitor să programezi un robot să facă acest lucru”, a afirmat un expert.

Barry Jenkins, director al unei companii de consultanţă în domeniul dronelor susţine că „până în anul 2030, se vor crea 628.000 de locuri de muncă, 76.000 de drone vor zbura, iar industria va ajunge la o valoare de 42 de miliarde de lire sterline.”

Între timp, compania Amazon insistă că este cât se poate de serioasă cu acest program: „Foarte curând, va fi cât se poate de normal să vezi drone livrând pachete.”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici