Vladimir Putin, ironizat în piesa care reprezintă Georgia la Eurovision (Video)

Georgia a ales o piesă disco ce îl ironizează pe premierul rus Vladimir Putin pentru ediţia din acest an a concursului Eurovision, ce va avea loc la Moscova, în perioada 9 - 16 mai.

15 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, ironizat în piesa care reprezintă Georgia la Eurovision (Video)

Vladimir Putin, ironizat în piesa care reprezintă Georgia la Eurovision

Iniţial, Georgia intenţionase să boicoteze concursul de la Moscova, din cauza războiului cu Rusia din 2008, dar a decis, în cele din urmă, să folosească Eurovision pentru a face o declaraţie politică.

Piesa "We don't wanna put it", interpretată de grupul Stephane şi 3G, care conţine în titlu o aluzie la numele premierului rus Vladimir Putin, a fost aleasă miercuri seară, prin votul publicului, să reprezinte Georgia la concursul Eurovision.

Moscova găzduieşte acest concurs după ce Rusia a câştigat competiţia din 2008, desfăşurată în Serbia.

În august 2008, tancurile şi trupele Rusiei au atacat Georgia, pentru a riposta la acţiunea militară a Georgiei pentru recucerirea Osetiei de Sud, o provincie sprijinită de administraţia de la Moscova.

Forţele militare ruse au ocupat teritorii întinse şi au bombardat numeroase obiective din Georgia, după care s-au retras în interiorul provinciei Osetia de Sud şi al unei alte regiuni separatiste, Abhazia.

La ediţia din 2008 a Eurovision, Georgia a participat cu piesa "Peace will come", interpretată de Diana Gurtskaya, o refugiată georgiană oarbă din Abhazia.

Alegerea titlului "We don't wanna put in" pentru acest cântec nu este prima încercare a Georgiei de a folosi muzica disco pentru expunerea conflictelor pe care le are cu regiunile ei rebele.

În 2007, autorităţile georgiene au organizat un turneu al trupei Boney M, considerată o adevărată legendă a muzicii disco, cunoscută pentru hiturile "Rasputin" şi "Daddy Cool", în mai multe localităţi din Osetia de Sud, pentru a promova eforturile administraţiei de la Tbilisi de a recâştiga controlul asupra acestei regiuni separatiste.

România va fi reprezentată la Eurovision de Elena Gheorghe, cu melodia "Tha Balkan Girls" (muzică Laurenţiu Duţă, Ovidiu Bistriceanu şi Daris Mangal; text Laurenţiu Duţă şi Alexandru Pelin).

Concursul internaţional Eurovision se va desfăşura la Complexul Sportiv Olympiisky din Moscova, în perioada 9 - 16 mai. Costurile de pregătire şi organizare a competiţiei în capitala rusă se vor ridica la un miliard de ruble (30 de milioane de euro).

We Don`t Wanna Put It

Citeşte şi:

Elena Gheorghe va reprezenta România la Eurovision

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici