Vortexul polar: Fenomen meteo rar, cauzat de temperaturile extrem de scăzute | VIDEO

Temperaturile scăzute din Michigan au creat un fenomen meteorologic deosebit. Locuitorii din zonă au putut să asiste la apariţia pe cer a „doi sori în plus”, potrivit Daily Mail.

2401 afișări
Imaginea articolului Vortexul polar: Fenomen meteo rar, cauzat de temperaturile extrem de scăzute | VIDEO

Cold weather leads to 'sun dog' illusions in Michigan sky | VIDEO

Fotografiile făcute într-o dimineaţă, în regiunea de vest a statului Michigan, arată cum Soarele este însoţit de alţi doi „sori” creaţi de refracţia luminii în cristalele de gheaţă din atmosferă.

Iluzia a putut fi observată timp de două zile la rând pe fondul temperaturilor de sub 10 grade Celsius.

Conform Serviciului Naţional Meteorologic, cristalele de gheaţă au creat de asemenea un „pilon” deasupra Soarelui, acesta fiind vizibil în unele dintre fotografii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici