Warner Bros dă în judecată o companie indiană pentru filmul "Hari Puttar"

Warner Bros, producătorul francizei de succes "Harry Potter", a dat în judecată o companie de producţie de film din India, care a realizat un film cu titlul "Hari Puttar - A Comedy of Terrors".

39 afișări
Imaginea articolului Warner Bros dă în judecată o companie indiană pentru filmul "Hari Puttar"

Warner Bros dă în judecată o companie indiană pentru filmul "Hari Puttar" (Imagine: BBC)

Compania americană susţine că, prin procesul respectiv, doreşte să îşi apere dreptul de proprietate intelectuală asupra francizei "Harry Potter", informează BBC.

Potrivit Hollywood Reporter, Warner Bros consideră că numele filmului indian este prea apropiat de cel al faimosului vrăjitor. Un purtător de cuvânt al casei de producţie americane a confirmat procesul intentat companiei Mirchi Movies, care are sediul în Mumbai. "Am început recent procedurile împotriva părţilor implicate în producţia şi distribuţia unui film cu titlul «Hari Puttar»", a declarat purtătoarea de cuvânt a Warner Bros, Deborah Lincoln, pentru Hollywood Reporter.

Cazul urmează să fie audiat la Înalta Curte din Mumbai.

Filmul indian are premiera programată pe 12 septembrie.

Hari este un nume popular în India, în timp ce Puttar înseamnă "fiu" în dialectul Punjabi.

"Hari Puttar", regizat de Rajesh Bajaj şi Lucky Kohli, îi are în distribuţie pe Zain Khan (Hari), care joacă alături de unul dintre veterani Bollywood-ului, Jackie Shroff. Filmul prezintă poveste unui băiat în vârstă de zece ani, care se mută în Anglia împreună cu părinţii lui şi este implicat în lupta pentru un microcip secret.

Munish Purii, de la Mirchi Movies, a declarat pentru Hollywood Reporter: "Am înregistrat titlul «Hari Puttar» în 2005 şi este păcat că Warner a decis să ne dea în judecată atât de aproape de lansarea noastră". "Din punctul meu de vedere, nu cred că există asemănări între titlul nostru şi «Harry Potter»", a adăugat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici