Warren Beatty a primit premiul AFI pentru întreaga carieră

Warren Beatty a fost onorat de Institutul American de Film (AFI) cu premiul pentru întreaga carieră în cadrul unei ceremonii care a avut loc, joi seara, la Los Angeles.

24 afișări
Imaginea articolului Warren Beatty a primit premiul AFI pentru întreaga carieră

Warren Beatty a primit premiul AFI pentru întreaga carieră (Imagine: www..timeinc.net)

Beatty, în vârstă de 71 de ani, are o longevivă carieră în teatru şi film, atât ca actor cât şi ca regizor, şi a jucat un rol activ şi în politica americană.

Staruri precum Jack Nicholson, Dustin Hoffman, Diane Keaton şi soţia lui Beatty, Annette Bening, au fost prezente la ceremonie, alături de fostul senator american George McGovern, pentru care actorul a făcut campanie, şi fostul preşedinte al SUA Bill Clinton.

Beatty şi-a început cariera cu rolul din sitcom-ul "The Many Loves of Dobie Gillis", în 1959. Actorul a debutat pe Broadway în 1960, în spectacolul "A Loss of Roses", iar un an mai târziu a apărut în primul său film pentru marele ecran, "Splendoare în iarbă", de Elia Kazan.

În 1967, Beatty a produs primul său film, "Bonnie şi Clyde", în regia lui Arthur Penn, în care a jucat alături de Faye Dunaway.

Beatty a combinat actoria cu scenaristica şi regia în "Reds" (1981), o poveste de dragoste situată în timpul Revoluţiei ruse, recompensată cu premiul Oscar.

În 2000, Beatty a fost recompensat cu premiul Irving G. Thalberg pentru întreaga carieră, în timp ce în 2004 a primit acelaşi tip de premiu din partea centrului Kennedy.

În ianuarie 2007, Warren Beatty a primit premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga sa carieră, în cadrul ceremoniei de decernare a Globurilor de Aur.

Printre cei care au primit AFI Award în anii anteriori se numără Al Pacino, în 2006, Sean Connery, Robert de Niro, Meryl Streep, Steven Spielberg şi Elizabeth Taylor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici